Ура! Учениците ще имат пет ваканции

Пет ваканции ще имат учениците през следващата учебна година. За първи път ваканцията между първия и втория срок ще бъде по-голяма от 3-4 дни и ще продължи поне седмица, предвижда образователното ведомство.

Първата ваканция ще е за 1 ноември – Деня на народните будители. Втората – в края на календарната година, за Коледните и Новогодишните празници. Очаква се тя да започне на 23 декември и да продължи до първата седмица на януари включително.

Третата ваканция ще бъде между сроковете, но ще се нарича зимна. Тя ще продължи 7-8 дни в началото на февруари. Останалите две ваканции ще са стандартните – пролетна и лятна.

За първи път образователното министерство ще даде възможност на директорите да пускат децата във ваканция в срок до три дни. Това ще се прави в случаи на тежка зимна обстановка и висока заболеваемост в самото училище. Сега дървените и грипните ваканции се обявяват със заповед на министъра на образованието.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4