Жужо и Пелето се върнаха като шефове в Левски

Легендарният Андрей Желязков се завърна в Левски. Временният председател на Управителния съвет на клуба Николай Илиев представи Жужо и Станислав Ангелов на пресконференция на “Герена”. Пелето зае поста на спортен директор след оставката на Георги Иванов – Гонзо, а Желязков стана главен мениджъ.

“Добро съчетание между опит и младост”, бяха първите думи на Желязков.

Той е една от най-успешните ръководни фигури в най-новата история на Левски. По негово време през 90-те години, когато изпълнява функциите на спортно-технически директор, „сините” постигнаха едни от най-големите си успехи. Отборът стана три пъти поред шампион в периода 1992/93, 1993/94 и 1994/95 г. Тогава Левски записа едни от най-знаменитите победи – над ЦСКА с 7:1, 8:0 над Локомотив (София), 6:1 над Ботев (Пловдив). При Желязков „сините” постигнаха една от паметните си победи в Европа – отстраниха Глазгоу Рейнджърс след 2:3 и 2:1 в турнира за КЕШ.

След шампионския сезон през лятото на 1995 г. клубът разпродаде почти всичките си ключови футболисти в Европа. Въпреки това, Левски отново успява да изгради отбор, който да е конкурентен за титлата.

На брифинга днес Желязков не беше особено словоохотлив, но все пак назова рецептата за нови успехи в Левски.

“Опит и младост – добро съчетание. Младите играчи се нуждаят от опитни футболисти, които да им бъдат лидери и родители. Така и е в ръководството..

Всичко опира до резултатите. Всичко друго е настрани, ако нямаме резултати, не сме свършили нищо, добави Желязков.

-Селекцията е отворена, продължава, искаме класа и качество.”

“Трябва да има амбиция и желание. Ако трябва да чакаме да е розова ситуацията, ще остареем. Всеки трябва да си наляга парцалите и да работи, трябва много да работим, това е истината. Като имаме предвид, че сме Левски, ако намерим начина да го използваме, тази фенска маса, всичко е постижимо”, каза Станислав Ангелов при представянето си.

“Не се плашим от работата. Ако правим грешки, вие ще ни съдите. Имаме още какво да направим в школата, там е нашата сила”, добави Пелето.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4