Съдийка №1: Получавам доста интересни покани…

Най-известната жена футболен съдия в България Християна Гутева призна, че винаги е мечтала да бъде рефер. Блондинката нашумя в последната година като бе пратена на мач на ЦСКА, а след това дебютира и в “Б” група на двубоя Поморие – Локомотив (Горна Оряховица).

Гутева си пожелава жените съдии да получават все повече признание и доверие в родния футбол. Ето какво още каза тя пред Нова телевизия:

“Все още има хора, които са предубедени към жените-съдии. Ще има хора, които със сигурност няма да са щастливи от нашето присъствие. Доставя ми удоволствие, въпреки негативите. Получавала съм всякакви интересни покани по време на мач. Не съм приемала нито една от тях, защото смятам, че е непрофесионално. Един футболист обаче веднъж ми каза: „Ти мен няма ли да ме поканиш на кафе? Аз него да го поканя. Интересни предложения съм получавала – кино, кафе… Има негативизъм, отрицателни реакции от страна на играчите. Но това е част от играта. Не искам да се ползвам с привилегии, защото съм жена. Използвам женските предимства – като търпение, например. Друго предимство – аз лично имам дар слово, което използвам по време на двубоите, за да се разбираме по-добре.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4