Витоша (Бистрица) стартира контролите с мач срещу Струмска слава

Витоша (Бистрица) стартира контролите с мач срещу Струмска слава

Отборът на Витоша (Бистрица) направи днес първа тренировка за 2018 година. Началният етап от подготовката на бистричани ще премине изцяло на местно ниво. Първата проверка е предвидена за 17 януари, когато съперник в Правец ще бъде четвъртият във Втора лига Монтана.

Три дни по-късно, на 20 януари, Витоша ще срещне друг втородивизионен тим – Струмска слава (Радомир). От 23 януари до 3 февруари пък отборът ще вземе участие в турнира „Балчик Къп“, който ще се проведе в Белия град и курортния комплекс „Албена“.

След завръщането си в столицата бистричани ще изиграят нови три контроли. Засега е договорен приятелски двубой с Марица (Плодвив) на 10 февруари, като се уговарят съперниците за 8-ми и 14-и. Дни по-късно Витоша подновява участието си в Първа лига, като приема у дома Дунав (Русе) в двубой от 21-вия кръг на шампионата.

Старши треньорът Костадин Ангелов изведе 23 души за първа тренировка на клубното съоръжение в Бистрица. В групата е завърналият се от престой под наем в Оборище (Панагюрище) Лъчезар Котев.

 Междувременно в обратната посока, като преотстъпени, заминаха вратарят Николай Радев и полузащитникът Димитър Панталеев.

“Оптимист съм, че ще останем в групата. Видяхте, че миналата година Монтана с един мач можеше да остане, макар че беше в отчайващо положение през по-големия период от шампионата. При нас нещата не са на всяка цена, което ни освобождава от напрежение. Грешката ни беше, че в началото започнахме да играем офанзивно, но ще намерим баланса, заяви Ангелов.

-Ако са на нивото на нашите футболисти, няма да вземем нови. Нужни са ни хора, които да вдигнат класата на отбора. Малко вероятно е да вземем чужденци, мисля че могат да се гонят цели и с българи.”

 

Снимки: Иван Йочев, “Спортал”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4