Стойка Петрова ще пътува за Самсун

Боксовата националка Стойка Петрова тръгва за Самсун и ще присъства на силния турнир там, който се явява и олимпийски квалификация.

Това обяви самата тя пред “Витоша нюз”. “Да, информацията ви е вярна. Ще пътувам за Турция с личния си треньор Павел Сяров. Потегляме за Самсун след два дни. Ще отидем там на собствени разноски, за да подкрепим моята съотборничка Светлана Каменова, която ще боксира в категория до 60 кг. Стискам й палци да вземе виза за Рио де Жанейро”, заяви Петрова.

Както е известно, нейното участие на олимпийските игри все още не е сигурно. В много оспорван и равностоен мач при 51-килограмовите световната шампионка до 54 кг Станимира Петрова постигна победа над европейската Стойка Петрова. Родената в Асеновград състезателка получи 4:1 съдийски гласа и ще пътува за Самсун.

Стойка засега няма виза за Бразилия. Остава й още един шанс – на световното първенство в Казахстан през май.

За мнение за конкуренцията при жените в категория 51 кг потърсихме треньора на националните отбори Михаил Таков. “Знаете, че където има конкуренция има и успехи. Така вървят нещата. Ние не разполагаме с неограничен брой таланти в бокса, че да си позволяваме да ги пилеем. В последната година станахме свидетели на една добра конкуренция между двете състезателки – европейска и световна шампионка. В този сблъсък едната или другата побеждава. Така е в спорта. Много ми е трудно да определи един треньор коя е най-добра. Да се реши тази или тази. Почва да се търсят неутрални съдии, обаче това, което е между двете състезателки е конкуренция. Не е състезание, а спаринг, се получава една игрига ,в която не дават максимума от себе си. Това е виждането на съдиите и на ръководството, каза Таков.

-Какво е положението към момента? Основно е това, че като варианти – сега играе Станимира в Самсун и да се надяваме, че вземе квота на 51 кг. Предстои Световно първенство през май в Казахстан. Там примерно играе Стойка на 51 кг. И Станимира отива на 54 кг. И Стойка си осигурява квота, тогава пак стигаме до ситуацията да поддържаме конкуренцията между двете боксьорки и която удържи психически пак ще преценяваме за Рио де Жанейро. И да имаме успех на Игрите, което и и най-важното в крайна сметка.”

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4