Почина железният защитник Хери Смъртта (СНИМКИ)

Бившият футболист на Локомотив (София) Георги Христакиев почина на 71-годишна възраст. Той направи име с екипа на “железничарите” през 60-те и 70-те години.

Христакиев играе за Локомотив в продължение на 10 години, като с клуба печели едно второ и едно трето място.

Роден е в Стара Загора през 1944 г. и именно там прави първите си стъпки във футбола през 1962 г., преди после да премине през Чепинец (Велинград) и Спартак (Пловдив), за да се озове в столичния Локомотив през 1965 г.

Христакиев получава прозвището “Хери Смъртта” заради безкомпромисните си намеси на терена.

“По темперамент, хъс, безкомпромисност и всеотдайност след Стою Недялков – Доктор Кох, едва ли би се намерил друг централен защитник в историята на Локомотив. Познат повече като Хери, той просто гореше в играта. Затова локомотивската публика много го обичаше и непрекъснато аплодираше. Футболист с богата спортна биография, със запазено място летописа на “червено-черните”. В живота – земен, веселяк, с чувство за хумор и…добър певец, един от прочутото трио за изпълнение на македонски песни на маса.

В Локомотив играе в продължение на 10 години и записва 206 мача. Играе и в националния отбор. Общо за различните гарнитури има 36 мача (14 в “А” отбора, 2 в “Б”, 11 в олимпийския и 9 в младежкия). Сребърен медалист от Олимпиадата в Мексико през 1968 г. Година по-рано с младежкия национален тим печели Купата на УЕФА”, пише в книгата си “По коловозите на любовта” известният журналист Петър Милушев.

Поклонението ще бъде на 06.04.2016 г., сряда, в 10:00 ч. в Малашевските гробища.

Heri 1HeriHeri 4Heri 5

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4