Димитър Антов: Българското образование се нуждае от повече патриотизъм

Заместник-председателят на Комисията по култура и образование към Столичния общински съвет Димитър Антов взе участие в националния семинар „Образованието в Европа – предизвикателствата и трудностите на държавите- членки при спазване на принципите и приоритетите, установени от европейския регулатор.”

Припомняме, че семинарът е организиран от народния представител Юлиан Ангелов със съдействието на Движение на Европа на нациите и свободите на Марин Льопен. Семинарът се проведе на 20 март (неделя) в Стара Загора, където над сто учители обсъждаха необходимостта от промяна в образованието с цел утвърждаване на националните ценности и традиции сред учениците.

Димитър Антов, учител по математика, който е преподавал в Професионалната гимназия по каменообработване в Кунино (единственото по рода си подобно училище на Балканския полуостров) направи кратък коментар след семинара:

„Образованието ни не е такова, каквото трябва да бъде. Какво предлагаме ние на младите хора – един голям обем от информация, без взаимовръзка, хаотични знания…Каква е целта на образованието – да създаде едни достойни хора в обществото. Това не може да стане, без да дадем на учениците базови познания за традиции, за българския морал, за нашите ценности. Това е елемент от възпитанието. Сега им изсипват един куп информация, а възпитание няма. След което се чудим защо децата са отчуждени, агресивни, не умея да комуникират, превръщат се в социопати.

Семинарът беше полезен – чух много мнения от колеги от различни градове и села. Това, което го казвам, го казват и те. Това значи, че що се отнася до учителите, ние сме прозрели промените. Но за съжаление тези неща се решават от чиновници, а не от учителите, които разбират.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4