Бивш футболен национал стана посланик на детската книга (СНИМКИ)

Бивш футболен национал стана посланик на детската книга (СНИМКИ)

Треньорът в детско-юношеската футболна школа на Локомотив (Сф) Юлиян Петков стана “Посланик на детската книга” в район “Надежда”. В Месеца на детската книга той гостува на малчуганите от 4-тите групи в 170 ДГ “Пчелица”, с директор Венета Ковачка.

Бившият младежки национал им разказа колко важно е да имат интерес към книгите и спорта. Юли им прочете и приказката за четримата братя и Ламята, подари им оригинална футболна топка и предаде на децата най-важното послание – “Reading is thinking” (Четенето те кара да мислиш). После Петков се включи в атрактивен мач, завършил с много голове и красиви изпълнения.

 

Екипът на район “Надежда” фокусира вниманието върху ранното детско четене и възпитаването на любов към книгите като кани популярни и интересни лица в кампанията “Посланик на детската книга”. Акцията се провежда за втора година в периода април-юни.

Гости с различни професии се срещат с децата и им четат любими приказки. Следващата среща ще бъде на актьора Владимир Карамазов с децата от ДГ „Славейче“ в кв. „Илиянци“. Партьор по проекта е издателство „Сиела“, откъдет дариха книжки за всички гостувания.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4