2018 – ключова за българския спорт

България получи шанса да бъде домакин на две световни първенства през 2018 година – Световното първенство по волейбол и Световното първенство по художествена гимнастика. А също така София ще бъде и Европейска столица на спорта.

Пламен Константинов

Източник на изображението:
wikimedia.org

Има няколко спорта, в които България е достоен противник. Волейболът е един от тях. Почти във всяка надпревара, отборът е в топ пет при крайното класиране или е с медал. При художествена гимнастика  успехите са още по-забележими, при индивидуалните представения от световни купи има спечелени 42 медала, а от световни купи, българският ансамбъл е завоювал 19 медала.

През 2018 година Световното първенство ще се проведе в Италия и България, решението беше взето след заседание на FIVB в Лозана. Договорът беше подписан от президента на българската федерация – Данчо Лазаров, президента на FIVB – Ари Граса и президента на италианската федерация – Карло Марги.

Художествена гимнастика

Източник на изображението:
wikimedia.org
Автор: Epueo

Другото световно мероприятие, ще бъде проведено през 2018г. в зала Арена Армеец, решението беше взето от изпълнителния комитет в Лозана. Това право идва след усилената работа на националните отбори, клубове, състезатели, треньори и Българската федерация по художествена гимнастика.  Последното Световно първенство, което се е провело в България е през 1987г. във Варна.

Председателят на БФХГ, Илиана Раева, поздрави всички свързани с художествената гимнастика.

А както е известно от няколко години, София беше избрана и за Европейска столица на спорта за 2018 г., което ще обогати неимоверно календара с масови спортни прояви и кампании. Вижте още информация в официалния сайт на събитието ТУК

Следващите години се очертават да бъдат динамични с подготовката за самите събития, както от организационна гледна точка, така и при спортната подготовка на нашите състезатели.

Източник: DobriNovini.com
http://dobrinovini.com/2018-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0/

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4