Библейският код и матрицата на Сатаната

През далечната 1985 г., още в зората на компютрите, израелският математик Елиаху Рипс създава софтуерна програма за да открие онова, което през хилядолетията стотици равини и кабалисти, а и християнски философи и учени са се мъчели да открият – Божественият код в Библията.  След дълги експерименти той успява и разчита поредица от важни скрити послания в Свещеното писание. През 1994 г. в авторитетно американско научно списание “Статистическа наука” с голяма неохота публикуват статията му по темата (заедно с двамата му съавтори Дорон Уитцум и Йоав Розенберг) и оттогава вече двадесет години всред учените и теолозите се водят непрестанни спорове за Библейският код. (Повече за проф. Рипс тук…) Три години по-късно американският журналист Майкъл Дроснин издава книгата Библейският код и откритието става известно и всред широката публика, като споровете вече излизат извън религиозните и академичните среди.

Софтуерът е разпространен широко и всеки заинтересуван започва да прави собствени проучвания на Свещеното писание. И оттук започва интересното. След хиляди експерименти на стотици хора се оказва, че в Тората (Петокнижието – първите пет книги на Стария завет – “Битие”, “Изход”, “Левит”, “Числа” и “Второзаконие”) са закодирани с този шифър не само всички станали в миналото събития, но и настоящи и бъдещи. При това с впечатляващи подробности и с поразителна точност. И не само световните събития и известни личности, както скоро се оказва.  Макар, че те първо предизвикват интереса на изследователите. Отделни хора намират по името си по единадесет свои роднини, точни биографични данни и наглед дребни детайли от живота си. Самият Майкъл Дроснин предсказва убийството на израелския премиер Ицхак Рабин и година преди това се опитва да го предупреди. Лична срещу му е отказана, но се вижда с негов личен приятел, праща предупредителни писма до канцеларията му и службите за сигурност, но без ефект. Атентатът е осъществен и чак тогава нова проверка в Тората с Библейския код дава даже и името на убиеца – Игал Амир. Приятел на проф. Рипс предсказва с кода  първата война в Персийския залив, а самият професор – първото нападение с ракети “Скъд” от иракската армия на територията на Израел. Даже дава списък на предполагаемите дати на военните. Няма данни какво става впоследствие. С една дума казано – кодът работи.

Въпреки това скептиците и противниците контраатакуват, като твърдят, че във всяка по-голяма книга с обема на Тората могат да се намерят такива предсказания. Даже един австралийски учен открива в “Моби Дик” – точни предсказания за убийствата на Кенеди и, Индира Ганди и други световни политици. Дори и във “Война и мир” (преведена  на иврит), която той изследва по същия метод, се намират подобни прогнози и описания на минали събития.  Тоест, според противниците – всичко това са съвпадения и няма никакъв код.

Независимо от споровете, стотици изследователи по света, държавни институции, разузнаването и военните (къде без тях) прилагат оспорвания иначе метод. Напоследък има платен и безплатен софтуер, който позволява да се провери верността на Библейският код не само върху оригинала на иврит на Тората, но и примерно върху Библията в осъвремененото издание на крал Джеймс. Надявам се скоро да има такъв и с българската православна Библия.

И малко обяснения за работата на софтуера разгадаващ Божествения код. Още от Средновековието в кабалата се оформят школите “нотарикон”, “темура” и  “гематрия” за тълкуване на Тората и търсене на скрития смисъл в нея или Божествения шифър. Много кабалисти и равини упорстват в опитите си да намерят Божествения код в Тората, с по-голям или  по-малък успех. Известен е равинът Каим Михаел Дов Бер Вайсмандъл, който използвал система на равноотстоящо буквено подреждане съкратено наричана РБП и като четял всяка петдесета буква в книга “Битие” на Тората, забелязал, че се получава думата “Тора”. Впоследствие проф. Рипс открива с компютърната си програма, че “Тора” се образува и в “Изход” при четене на всяка 49 буква. За целта на изследването пълният текст на Тората (304 805 букви) се зарежда в софтуерната програма (без интервали и препинателни знаци, текстът е слят, подравнен в еднакви колони като кръстословица. В иврит се чете отдясно наляво) Въвежда се търсена ключова дума и алгоритъмът проверява през определен брой букви дали ще се получи съответствие (примерно през 10, през 25, през 70 и т.н. През колкото по-малко прескочени букви се получи търсената дума, толкова по-малък пасаж от Тората се избира – така наречената матрица.
centermatrix Ето вляво една примерна матрица търсеща рождената дата на Иисус Христос. След това в така получената матрица се търсят другите интересуващи ни понятия – факти, дати, събития, имена и други. Ако се появят в матрицата при спазване на същия буквен интервал както основното понятие се приема за съответствие, при това, колкото по близо до основното понятие се появят, толкова по голяма истинност се очаква. Чете се по вертикала, хоризонтала, по диагонал, обратно (нагоре, надолу, наляво, надясно), взема се предвид контекстът – самият пасаж от Библията, геометричните форми и съответствия и др.  Невероятно, но съвпаденията в матрицата са учудващи. Описват с удивителна точност минали исторически събития, и предсказват бъдещи случки с детайли и подробности, необясними от научна гледна точка. Стига да се зададат правилните въпроси, което е всъщност трудното.

Матрицата на сатаната

И за доказателство, че кодът работи, един експеримент със свободно достъпния онлайн софтуер на http://www.divinecoders.com. В началото опитах да задам име и софтуерът, който е с нарочно ограничени възможности (работи с осъвременен превод на Библията на крал Джеймс, алгоритъмът забранява търсенето на определени думи или по-къси и по-дълги такива, прекалено общи понятия и т.н.) ми върна десет матрици при запитването на името “Сорос”. В десетте проверих дали ще се появи “дявол” и това понятие се появи в 9 от десетте. (един пример тук, останалите са пуснати на стената ми във Фейсбук). След това в същите матрици зададох и понятието “зло” и то се появи във всичките девет. Ето един пример от деветте.

image001

За да избегна подобни упреци, усложних проверката. Реших да изследвам смъртта на Сорос, която е закодирана в Свещеното писание. Тъй като наскоро, той удари с лампион и поряза до кръв крака на предпоследната си любовница – латиноамериканската актриса Адриана Ферейра, логично е да се очаква фатална развръзка тъкмо от жена. След като се разделиха, тя  започна да го съди за неспазено обещание да й купи апартамент в Манхатън. Оказа се, че той подарил обещаното на нея жилище на следващата си приятелка. (Адриана наскоро го удари в съда, където не успя да спечели 50 милиона долара, за които съдеше магната. Удари и представящия го адвокат. Изобщо дива латиноамериканка…)Тук може да се възрази, че понятията на английски са с малко букви, съвпадащи и биха могли да се срещнат не само в десет или девет матрици, но и в много повече. И наистина примерно в името Сорос, което е от пет букви има само три, две от които се повтарят, при това образувайки дума читаема едновременно наляво и надясно.

И така, в матрицата за смъртта на Сорос при последователна проверка излязоха цели 8 понятия даващи представа за края му.

image002Като започнем от фамилията “Сорос”, изплуваха следните понятия в матрицата му: “убит”, “жестоко”, “ще”, “жена”, “гроб”, “огнестрелно оръжие”, едно хубаво многозначно понятие “vile” (подъл, гаден, долен, противен, низък, гнусен) и още по-хубавото “doom” (гибел, съдба, участ, смърт, орис, разорение). В интерес на истината пробвах и с други средства за насилствена смърт, като нож, но не се появиха в кода. Така, че ще следим за сбъдването на предсказанието, все пак той е на 83 години.

Малко данни за методиката. Както споменах, софтуерът наhttp://www.divinecoders.com. търси в осъвремененото издание на Библията на крал Джеймс. Аз зададох търсене в “Битие”, все пак това е първата книга на Тората. Матрицата на Сорос се появи в стихове 12-15. Ето и конкретните текстове:
12. И произведе земята злак, трева, що дава семе по свой род (и подобие), и (плодно) дърво, що дава (на земята) плод, чието семе си е в него според рода му. И видя Бог, че това е добро.

  1. Биде вечер, биде утро – ден трети.
  2. И рече Бог: да бъдат светила на небесната твърд, (за да осветляват земята и) да отделят ден от нощ и да бъдат знакове и за времена, и за дни, и за години; 
  3. да бъдат те светила на небесната твърд, за да светят на земята. Тъй и стана.

Излязоха и други налични матрици за него, но не ги изследвах, защото смисълът на тази е достатъчно красноречив.

И накрая за десерт още една матрица, в която изследвах злото. Зададох разбира се понятия близки до “нов световен ред”. Зададох “global” и продължих със “ООН”, “САЩ”,

image001“МВФ”, “зло”, “банка”, “свят”, “пари”, “съюз”, “управник”, “дявол”, “долар” и “Европа”. Всичките тези 13 понятия се появиха веднага в матрицата.

Това е толкова красноречиво, че даже няма нужда от тълкувание.  Всъщност, не че не се знае, но друго си е да намериш от пръв път потвърждение в Библейският код.

Тази матрица се появи в “Исайя” 41-27-30. Ето и текста:

“27. Аз пръв казах на Сион: ето го! и дадох на Иерусалим благовестник.

  1. И тъй, Аз гледах, и нямаше никого, и между тях не се намери съветник, за да мога да ги попитам, и те да отговорят.
  2. Ето, те всички са нищо, нищожни са и делата им: вятър и празнота са техните истукани.”

Даже няма нужда от коментар и контекста в Библията, където се проявява злото е красноречив. Не, че не знаем кой е Сорос и какви гнусни пред Бога и пагубни за хората деяния върши, не че не виждаме упорито налаганият с терор “нов световен ред” от глобалистките слуги на сатаната, не че и преди е нямало информация за тези процеси, събития и субекти, но друго си е да го видиш потвърдено с Библейският код. Защото Словото Божие е единствено вярно и безсмъртно, а въпрос на умело тълкувание и проникновено разбиране е да го следваш. А на скептиците, ще кажа, че Библейският код е истински и това се проверява най-добре в практиката. Предсказанията извършени с него вече са хиляди, а историята благодарение на него става по-ясна и проверима. Защото Библейският код заложен в Свещеното писание е не друго, а сам Логосът на Господ Бог. Друг е въпросът, че ние хората като несъвършени творения, още не можем да го разберем и осмислим докрай. Все още сме в началото.

И накрая какво казва Иисус на фарисеите, чийто наследници днес са глобалистите – жалките слуги на сатаната: “44. Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата.” (Йоан 8:44)

Източник: http://rodolubez.blogspot.bg/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4