Левски поиска главата на Боби Михайлов

Левски настоява за извънреден конгрес на БФС и смяна на президента на централата Борислав Михайлов. Това обяви председателят на Управителния съвет на „сините” Иво Тонев след днешното заседание на управата на клуба.

„Настояваме за извънреден конгрес на Българския футболен съюз. Избор на нов президент на БФС и смяна на целия Изпълком. Настояваме повече да не присъстват футболни президенти в него. Настояваме ръководствата на комисиите да се сменят”, започна Тонев.

„Преди стартиране на втория полусезон инициираме среща на всички собственици, заедно с ръководители, главни редактори, собственици на водещи медии в България и съответно с представители на БФС, които и да са те, на която среща да седнем всички и да се гледаме в очите и да се разберем какво се случва с българския футбол”, продължи Тонев.

“Това, което ни се случи в мача с Литекс може да бъде тълкувано по много начини, „Левски” се вкарва в сценарий, които не е наш. Има Господ и той вижда всичко. „Левски” печели или губи по честен начин, на терена. Не приемаме внушения и коментари от хора, които не са от клуба, няма да търпим такова нещо. Трябва да се научим, че има правила и закони и те трябва да се спазват”, заяви Тонев.

“В БФС има хора и комисии, които са в тежки зависимости с клубове, трябва да се изчисти веднъж завинаги от тези неща. Няма да отговаряме на нападки от собственици на други клубове. Ние ще подходим с уважение и респект към останалите клубове. Може да зададем въпрос защо съдия свири 4 или 5 мача на един отбор? Кой е печеливш от това, което се случи на нашия мач с Литекс? Няма да задаваме такива въпроси. От доста години и със съдействието на някои медии се създава едно напражение между феновете на „Левски” и ЦСКА, кой има изгода от това”, коментира още шефът на „сините”.

По повод изхвърлянето на Литекс от „А” група и евентуалното отнемане на точки от всички тимове, които са играли до момента срещу „оранжевите”, единият от собствениците на „Левски” отсече:

„Ще подадем жалба до Спортно-техническата комисия, ако ни бъдат взети точки”.

„В случай, че Литекс бъде изваден за Купата и „Левски” да бъде върнат, ние ще играем с юноши. Не искаме по административен път да участваме в турнира. Литекс ни победи, независимо по какъв начин и ние не заслужаваме да сме на полуфинал. Отново повтаряме, че ще играем с юношите”, обяви собственикът на „сините”.

Управителният съвет на „Левски” даде много добра оценка на работата от началото на сезона на спортния директор Георги Иванов-Гонзо и треньора Стойчо Стоев. Това обяви след днешното събрание на УС председателят и един от собствениците на клуба Иво Тонев. В “Левски” за пръв път проговориха за шампионска титла и заявиха, че вдигат бюджета за селекция.

“Управителният съвет на „Левски” дава много добра оценка на спортния директор на тима Георги Иванов – Гонзо, треньора Стойчо Стоев и футболистите. Целта остава участие в евротурнирите и по възможност атакуване на шампионската титла”, заяви Тонев.

“Всяко плащане излизащо извън рамките на бюджета ще бъде гласувано от УС. Членовете на УС решиха да се увеличи сумата за селекция, като сумата ще трябва да бъде компенсирана от участие в Европа или продажбата на футболист, ако не може това да бъде направено, ще бъде покрита от мажоритарните собственици”, допълни той.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4