Скандално прекратиха Левски – Литекс (ВИДЕО)

Българският футбол беше разстърсен от страшен скандал! Дербито от 20-ия кръг на “А” група между Левски и Литекс беше прекратен в 45-ата минута при резултат 0:1.

Мениджърът на „оранжевите” Стойчо Стоилов нахлу на терена и им нареди да се приберат в съблекалнята. Гневът на шефа бе заради съдията Георги Йорданов, който изгони двама футболисти на Литекс и даде дузпа за домакините.

Самият Стоилов призна, че Бьорн Марс Йонсен и Рафаел Перес правилно са били изгонени, но това е трябвало да се случи и с двама от „Левски”. Той посочи това като причина за изваждането на тима. Източници разкриват, че Гриша Ганчев е позвънил мигновено на Стоилов и му наредил да предприеме конкретните действия. “Вади веднага отбора”, заповядал бизнесменът на своя подчинен.

За това говори и ситуацията след отсъдената дузпа. Първоначално играчите на тима се наредиха около наказателното поле в очакване на Прохазка да изпълни наказателния удар, а протестите започнаха да стихват. Литекс дори направи смяна, а играта всеки момент щеше да бъде подновена. Точно преди пълното затишие Стоилов нахлу на терена и даде нарежданията си, които са му продиктувани от Гриша Ганчев.

“Футболът вече не е само спорт. Очевидно има и друго нещо. Намесени са други фактори. Още от втората минута се видя различният критерий на съдиите. Не оправдавам нашите футболисти, които получиха червени картони, защото са заслужени. Дузпата също не я оспорвам, тъй като бе при игрова ситуация. Съдията трябваше да изгони Минев и Гаджев, тъй като единият бутна наш футболист без топка, а Гаджев нанесе удар с лакът”, заяви Стоилов.

“Такова нещо откакто съм във футбола не съм виждал. Нашите футболисти са мъже и щяха да победят с 10 човека. Няма какво да говоря с тези съдии. Те са некъдърници и корумпирани хора. Няма какво да им кажа. Знам само, че трябваше да са прекрати този фарс. Не съм адвокат и не знам какво наказание ще последва за Литекс”, добави главният мениджър на „оранжевите”.
Така дербито беше скандално прекратено. След това Сектор “Б” празнуваше, тъй като “сините” ще получат служебна победа и ще останат с равни точки с лидера Лудогорец – по 38.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4