Мъгла около новите шефове на Локо (Сф)

Предстоящото Общо събрание на Локомотив (Сф) може да даде отговор на много въпроси. Един от тях е Кой наистина управлява българския футбол? Основателните съмнения на повечето независими наблюдатели са, че това са среди от политическите кръгове, а не реални “футболни” хора. Доказателствата от последните месеци са десетки, не е нужно да даваме примери с ЦСКА и “Левски”.

Общото събрание на Локомотив ще се проведе на 9 юли (четвъртък) от 18:00 в салона на кино “Освобождение”. Точките от дневния ред ще бъдат пет, като най-важната от тях е избор на нов президент на клуба. Както е известно, досегашният бос Николай Гигов се оттегли след 21-годишно управление. „Железничарите“ останаха без лиценз за професионалния футбол и от есента ще играят в Югозападната “В” група.Собственикът обяви, че е готов да даде безвъзмездно притежаваните от него акции на своя наследник.

Досега изобщо не е ясно кои са кандидатите за поста. Единствено Иван Василев декларира публично желанието си да поеме любимия клуб. Роденият през 1960 г. бизнесмен е юноша на Локомотив. Има над 200 мача и 20 гола с червено-черната фланелка. Играл е още в Хасково, Шумен, както и в Малта. Избиран е за най-добър чужденец в първенството на Рицарския остров.

Той е и представител за България на италианска парфюмерийна компания, както и на фирмата на спортна екипировка Joma. Василев обаче е имал тежка среща с Николай Гигов преди десетина дни, от която си е тръгнал огорчен. Според наша информация двамата дори са се скарали, а Иван е обявил вбесен, че “не иска и да чуе повече за Локомотив”.

На Василев му е било обяснено, че нищо не зависи вече от Гигов. Оръжейният търговец е признал, че му е оказан политически натиск и едва ли не му е наредено кой да го наследи в “Надежда”. Фаворити на хората “отгоре” са бизнесмени от техния приятелски кръг. В публичното пространство вече беше лансирано името на Мирослав Касев. Пловдивчанинът е бивш арендатор на “Новотел Пловдив”. Компанията му “МНК” ЕООД се занимава с “дейности, свързани с отдиха и развлеченията”. Единственият управител на МНК е Мирослав Николов Касев, от чиито инициали очевидно е съставено името на фирмата. Нейният управител е шеф или акционер на още няколко пловдивски фирми, сред които “MCM” АД (туроператор и агенция за пътуване), “Булл” (с предмет на дейност ресторантьорство) и Студентска потребителна кооперация “Академик”, която се занимава с търговия на дребно в специализирани магазини за хляб и хлебни изделия. През 2003 г. името на Касев беше сред спряганите за кандидат-кмет на Пловдив от листата на ДПС.

В публичното пространство се пуснаха и още двама “кандидати” за акциите на Николай Гигов, които са и адаши на всичко отгоре. Това са Димитър Петков (шеф на Хасково в периода 1994-1999 г.), популярен още и като Митьо Дебелия, и Димитър Димитров – собственик на верига чейнджбюра.

Част от “червено-черните” фенове, начело с Румен Първанов, на своя глава пък отидоха на крака да молят Коко Динев да поеме Локото. Хазартният бос обаче отхвърли предложението.

На 9 юли би трябвало да се проведат избори, но съществува вариант Гигов директно да обяви от трибуната, че прехвърля акциите си на избран от него човек. Според информация на Витоша нюз огромна част от ултрасите на клуба подкрепят Иван Василев, който нееднократно през годиние е доказвал своята лоялност към Локото дори и в най-тежките му времена. Зад него са и славните ветерани на клуба.

Останалите кандидати за президентския пост, начело с Касев, са напълно чужди на локомотивската идея. Въпреки всичко по всяка вероятност гласът на запалянковците отново няма да бъде взет под внимание.

С вземането на клуба новият шеф наследява и дълговете на “червено-черните”, които общо са към 2,5 млн. лева.
В мъгла тъне и бъдещето на Локомотив. Тимът на Димитър Васев завърши на трето място през миналия сезон в “А” група, но остана без лиценз заради задължение към НАП. На практика всички футболисти от отбора се разбягаха.

При вариант за участие в Югозападната “В” група “железничарите” ще имат по-малко от месец време за организация и подготовка на отбора. Заявки за тази аматьорска дивизия се приемат до 20 юли, а сезонът в нея започва на 8 август.
 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4