Метрото в Дружба под вода (СНИМКИ)

Подпочвени води наводняват метростанция “Дружба”, предава сайтът на Дружба 2 – www.drujba2.blogspot.com

От около 10 дни в тунела към метростанция “Дружба” се образуват локви и бе поставено ограждение, сигнализираха читатели на сайта на Дружба 2. Те са забелязали мъж и жена, които попивали водата с парцал и я изнасяли на улицата над станцията. На въпросите на гражданите мъжът отговарял, че не знае причините за локвите, но вероятно се дължат на подпочвени води. Още когато живущите в ж.к. “Дружба” разбраха, че трасето и станциите на метрото, които водят към летището, ще бъдат в близост до Дружбенското езеро, коментираха опасността от наводняване, защото на всички е известно, че районът е богат на подпочвени води. Едва ли това не е било известно и на инженерите и строителите, които са проектирали и изградили метрото точно на това място. Чуват се гласове, че целта е била спестяване на средства.

Проблемът става все по-сериозен, тъй като това не е първото наводняване, а от Столична община и дружеството “Метрополитен” – което отговаря за стопанисването на метростанциите – не взимат никакви мерки.

metro (1)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4