Пищно парти откри Stankovic gril (СНИМКИ)

С пищно парти, фойерверки и духова музика беше открит най-новият ресторант в София – “Stankovic gril”.

Заведението (доскоро “Old Friends”) се намира в ж.к. “Иван Вазов”, ул. “Краище” № 29 Б (до последната спирка на трамвай № 1.

Телефон за контакти: 0898 83 98 04.

Gotvac 2

Това е втори ресторант от веригата на Владица Станкович след хитовия Домача Српска кафана “Радо” в “Западен парк”.

Сред ВИП – гостите на купона се открояваха бившият шеф на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига Валентин Михов, бившият заместник-министър на МВР и сегашен охранителен бос Камен Пенков, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, собственикът на търговска верига “ЗОРА” Стефан Милушев, легендата на ЦСКА Велизар Димитров, десетки представители на бизнес и шоу средите. За доброто настроение на компанията се грижеха “трубачите” от култовия “Сърджан Азирович Бенд” от Лесковац. Съставът е победител в популярния фолклорен фестивал на балканската фолклорна музика в Гуча, музикантите са бил главни действащи лица и във филми като “Зона Зафирова”, “Крахът на Третия райх” и други.

Празникът продължи до ранни зори, по масите се лееха маркови питиета, разнасяха се плата с отбрани мезета. Гозбите забъркваше лично майсторът на кулинарните изкушения и собственик Владица Станкович.

Опитахме и ние няколко хубави юзчета, пълни с домашна сливовица, пробвахме от прочутата медовича, но най-много се котираше традиционната дюлева ракия – дуня. Опитайте от дъхавите погачи, от препечената наденица, от култовата урбенес салата, от свинското бонфиле и ушипци, от “сухата лютеница”, която мен ме върна в детството. Накрая завършете кулинарното пиршество с няколко “стограмки” кантарионова ракия. За десерт опитайте от сладолед с мед или тулумбички. Колкото до цените в заведението, те са напълно съизмерими с останалите нашенски ресторанти, дори са по-ниски.

Както казва римският поет Хораций – епикуреец, който харесвал богатите трапези, но ненавиждал парвенющината: “Добре е човек да яде вкусни и разнообразни храни, стига да не превръща средството в цел. Не той е създаден за храната, а храната е създадена за него. Достоен е само онзи, който яде и пие достойно”.

“Заповядайте в ресторанта за приятели! Тук всеки ще открие своята предпочитана храна и ще остане очарован от ненадминатия й вкус! “Stankovic gril” е място за семейни празници, място за срещи с любими хора. Очакваме ви”, призова собственикът и главен готвач Владица Станкович.

ГотвачГотвач 1Готвач 2Готвач 3Готвач 4Готвач 5Готвач 7Готвач 8Готвач 9Готвач 10Готвач 11Готвач 12Готвач 13Готвач 14Готвач 15Готвач 16Готвач 17Готвач 18

Categories: Гурме, Живот

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4