Консултират безплатно кандидат-студенти за висше в чужбина

Следващия уикенд ще се състои „Европейско образование 2015″, традиционното  есенно изложение за висше образование в чужбина. На 26-ти и 27-ми в столицата, а след това в Пловдив и Бургас, повече от 50 престижни европейски университета лично ще запознаят българските кандидат-студенти и техните родители с условията и възможностите за кандидатстване.  Изложението е напълно безплатно за посетителите. Специалисти целодневно ще дават съвети за обучението, живота, адаптирането, възможностите за платени стажове и професионални реализации в страни като Великобритания, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Франция и Швейцария. И тази година, по време на събитията в трите града ще има съпътстваща програма от презентации и семинари, като например семинар за писане на добро мотивационно есе, семинар за родители и възможностите за финансиране на образованието, семинар за подготовка на ефективно портфолио, презентация на Германската служба за академичен обмен (DAAD) за финансиране на обучение в Германия,  предимствата на т.нар. метод на обучение “problem-based-learning” (базирано на теория и конкретна стратегия и практика) и много други. На 26-ти и 27-ми септември изложението ще е в х-л “Маринела” (Кемпински) – София; на 29-ти септември в х-л “Новотел”, Пловдив и на 30 септември – в х-л “България”, Бургас. За участие е необходима единствено предварителна регистрация, но записването може да се направи и на място.

Тази година Великобритания държи първенство по отношение на увеличение броя на кандидатурите от България. Германия е другата предпочитана страна за кандидатстване за чужбина, последвана от Дания и Холандия. Според организаторите, тази година общото ниво на повишен интерес на български кандидат-студенти към образованието навън, е 28%. Най-търсените специалности от български студенти за висше образование в чужбина през последната година са дизайн, архитектура, инженерни науки, информационни технологии, софтуерно инженерство, както и бизнес мениджмънт, маркетинг, икономика и медицина.

 

Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4