БФС: ЦСКА вече с единия крак е в А окръжна

Горещо! Логичното се случва – макар и със закъснение – след официално становище на ФИФА и след последните загубени съдебни битки, БФС предприема мерки за наказания на ЦСКА – отнемане на точки и изваждане от В група!

FIFA: Ако не изпълните разпорежданията веднага, предстои изваждане на България от всички състезания на Международната футболна централа!  

Изпълнителният директор на БФС Антон Попов съобщи на пресконференция преди минути, че централата ще отнеме 15 точки от актива на ЦСКА във В група и реално това е само началото по рестрикциите срещу “червените”. Съвсем скоро може да се стигне до отнемане на още точки и дори директно изваждане на клуба от групата, което ще даде малко варианти за по-нататъшното развитие на събитията… приключващи със нов отбор в А окръжна група!

Борис Станков от международния отдел на добави: “БФС като член на ФИФА е длъжен да изпрати доказателства на ФИФА за изпълнение на решението. Ако това решение на ФИФА не бъде изпълнено, ще последва санкция за българския футбол. То е ясно и категорично – всички национални отбори на България ще бъдат извадени от международните състезания.”

“В следващите 10 дни трябва да представим доказателства пред ФИФА за изпълнение на решението. Касае се за три дела, загубени от ЦСКА. Задълженията са в размер на около 150 000 евро, но има и други. Броят на заведените дела срещу клуба е двуцифрен. Задълженията са на ЦСКА, отменето на точки се извършва от ФИФА, а БФС трябва да изпрати доказателствата за отменето на точките. Следващата санкция е изпращането в по-долна дивизия. Дори това да стане обаче дълговете на ЦСКА остават”, заявиха още представителите на БФС. ЦСКА ще има известен срок да погаси задълженията си, но големия им брой, и то към различни ищци, са на път да повалят най-титулувания български клуб.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4