Локо (Сф) остана без своя талисман

Изненадваща новина долетя от столичния квартал “Надежда”. Легендарният домакин и талисман на Локомотив (Сф) Георги Александров напусна любимия клуб. След 20-годишна вярна служба професионалистът, популярен още като Джони, се раздели с “червено-черните”, научи vitosha news. Причина за това стана лошото отношение на новото ръководство на клуба и най-вече това на изпълнителния директор Бойчо Величков. От няколко дни Джони вече е на работа в Септември (Сф). Той ще отговаря за мъжкия тим, който се подвизава в Югозападната “В” група, ще помага и на юношите старша възраст в школата от Драгалевци.

“Да, информацията ви е вярна. Вече не съм част от Локо (Сф). Честно да ви кажа, подиграха се с мен. След 20 години вярна служба, ми се подиграха. От 1995 г. съм в “Надежда”. Можете да ме видите на снимката при спечелването на Купата на България, когато бихме “Ботев” (Пд) с 4:2 на финала. Тогава бях с дълга коса.  През всичките тези години съм си вършил най-съвестно работата. Приятел съм със стотици футболисти и треньори, преминали през Локомотив. С всички съм в отлични отношения, разказа Джони през сълзи пред vitosha news.com.

– Най-вече с мен се подигра Бойчо Величков, който стана изпълнителен директор на новия клуб в окръжната група. Той започна поголовна чистка в клуба. Първо освободи перачката, две от трите чистачки, махна и много треньори от детско-юношеската школа. При нас вече не са Младен Стоев, Росен Илков, Стефан Милев, Владо Лалов, Борис Манолков…Останаха Ради Георгиев, Кирил Метков, Христо Коилов, Виктор Михайлов, Жоро Бонев, които ще отговарят за няколко възрасти. Петима от треньорите в школата ще взимат заплати от клуба, а четирима се водят на работа към спортното 153-о училище.

Болно ми стана, когато Бойчо ми предложи да си намаля заплатата, но да върша и куп други задължения. Каза ми на мен и на колегата Антонио Клайн: “Ще ви даваме по 250 лева, но ще бъдете  чистачи и домакини.” Трябваше да чистя на стадиона всичко. Обясних му: “Бате Бойчо, аз съм с една ръка, човек-инвалид. Не забравяй това.” Той остана обаче непреклонен. Ако бях се навил на тези условия, трябваше да чистя и двете съблекални, както и  сектор „А” сектор след мач. Хайде, на тренировка няма проблем – по 10, 20 шишета, събирам и готово. Но нямаше да издържа и допълнителна работа.

Понеже Величков махнал две от трите женици, които чистеха и взимаха смешните 230 лева. Остави само едната и то на 200 лв. Много мъчно ми стана…Тръгнах си, няма да бъда подлога и помияр. Благодаря изключително много на Кристиян Добрев, на Емо Велев, Николай Митов и Антонио Павлов. Те ми подадоха ръка в този труден за мен момент. Вече работя в септември и съм щастлив.”

 

Джони

С екипа на Септември.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4