Уникум – столичанин завари 50 бежанци в дома си

Строител завари вчера повече от 50 бежанци, половината от които деца, в двора на къщата си в столичния кв. „Левски Г”. Трафикант ги излъгал, че в имота на ул. „Витиня” 11 има стаи за тях, и духнал с парите им. „Направо съм в шок, щях да получа инфаркт! Какво да ги правя тези хора, не знам откъде са, ни защо са тук”, потресен изплака пред „Телеграф” собственикът на къщата Георги. През това време пет екипа на 5-о РПУ и Специализираните полицейски сили (СПС) проверяваха бежанците за оръжия и ги товареха на автобус, който да ги откара в районното за установяване на самоличността им.

Георги бил известен от майка си по телефона, която му заявила, че не може да влезе в къщата, тъй като е пълна с араби. Хората не разбирали български и не можели да обяснят откъде са. Георги се метнал на колата и като пристигнал, едва не припаднал. Веднага отишъл до 5-о РПУ и подал сигнал.

По думите му децата опоскали крушата в двора, защото били гладни. Други пък си внесли багажа на първия етаж на къщата. Трети точели вода за малчуганите.

Собственикът бил дал къщата под наем на арабин на име Фарман Масуд Ибрахим срещу 350 лв. на месец. Изглеждал сериозен и богат човек, редовно си плащал наема. Никой не можел да предположи, че ще докара толкова свои събратя в чуждата къща.

Проверка на полицията показа, че бежанците са от Сирия и Афганистан. Повечето от половината деца са под 5 годинки. Един от бежанците обяснил на развален английски, че платили луди пари на каналджията, който да ги настани в квартири в София.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4