Няма да се затваря Медицински център IX в Орландовци

Няма да се затваря Медицински център IX в Орландовци

Отново се появиха спекулации за затваряне на Медицински център IX – София ЕООД в кв. Орландовци. От  СО-район „Сердика“ увериха, че са предприети действия за запазване сградата и предназначението й като медицински център.

С Решение №333 на Столичен общински съвет от 31.05.2018г. са отпуснати финансови средства от Специализирания общински приватизационен фонд, направление „Инвестиции и придобиване на ДМА“ за ремонт на покрива на лечебното заведение и отводняване.

За удължаване експлоатационна годност на сградата ще бъдат изпълнени указаните в изготвения техническия паспорт строително – монтажни работи.

“Умоляваме да не се създава напрежение сред хората живеещи в квартала.

Нямаме нищо против работата на частните медицински центрове, но не подкрепяме идеята за премахване и прекратяване дейността на Медицински център IX – София ЕООД, тъй като осигуряването на свободен достъп на гражданите до здравеопазването е основен общински приоритет.

Тъй като поликлиниката е бивша детска градина, Ви информираме, че в имота на медицинския център, за да се използва пространството се подготвя процедура за разширяване на ДГ №149 “Зорница” и изграждане на нов корпус”, обясниха от районната администрация.

#Вариант1 и #вариант2 показани на снимките.

Моля, изпращайте Вашите становища на имейл kmet.serdika@abv.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4