Почина пилот от Формула 1

Пилотът от Формула 1 Жул Бианки е починал в болница в Ница, съобщи семейството му. 25-годишният французин беше 9 месеца в кома. Един от най-перспективните пилоти във Формула 1 пострада жестоко по време на Гран При на Япония през октомври и въпреки усилията на лекарите не успя да се върне към живота.

На 5 октомври 2014 г. пилотът на Маруся излезе от пистата “Сузука” и се блъсна с подемна машина, която трябваше да премести болида на германския състезател Адриан Сутил. Състезанието беше прекратено в 47-ата обиколка с червено знаме.

“С голяма мъка съобщаваме, че Жул си отиде от този свят през нощта. Той се бори до последно, но битката му приключи. Болката ни е огромна и неописуема”, пише в изявлението си семейството на Бианки.

“Благодарим на персонала на болницата в Ница, който се грижеше за него с любов. Благодарим и на лекарите в Япония, които поеха грижите за него веднага след инцидента на 5 октомври. Благодарим на всички колеги на Жул, феновете и всеки, който демонстрира своята загриженост в последните месеци”, добавят родителите му Филип и Кристин, братът Том и сестра му Мелани.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4