Времето: Топъл уикенд с пролетни валежи

Времето: Топъл уикенд с пролетни валежи

Посрещаме пролетен уикенд с много слънце, подобаващи за сезона температури, с локални, краткотрайни валежи, тук-там с гръмотевици. Всичко това се дължи на класически студен атмосферен фронт, който ще премине над страната с по-силен северозападен вятър в неделния ден.

В събота до ранния следобед над цялата страна ще е преобладаващо слънчево. В ранните часове ще се образуват мъгли, с по-голяма вероятност в ниските райони в Югоизтока. В хода на деня от запад на изток ще се появят облаци. Едва по-късно следобед се очакват локални краткотрайни валежи от дъжд. Ще има и гръмотевична активност, която създава опасност и от дребна градушка. Дневни температури – между 19 и 24 градуса, по-ниски около Черноморието.

Валежите ще продължат през нощта и в неделя до обяд, но вече ще са само в Източна България. Над останалата част на страната неделята ще е слънчева, съобщава Нова тв. Ще се усеща вятър с особено силни пориви в Стара планина. Температурите призори ще са между 5 и 10 градуса, следобед – осезаемо по-ниски – между 15 и 20 градуса.

Последната седмица на март ще започне с още един студен фронт в началото. В понеделник следобед ще превали и ще прегърми от запад на изток. Ще се усили вятърът и ще захладнее. За 2-3 дни температурите ще паднат до интервала 5-10 градуса със стойности призори около и малко под нулата. Възможно е застудяването на донесе краткотраен “щъркелов” снягв отделни части на Западна България.

Около средата на седмицата времето ще е с повече слънце, а температурите бързо ще догонят пролетни нива.

 

Categories: Столица