Сензация във “Витоша нюз”: Култов отбор се отказва от участие в първенството!

Сензация във “Витоша нюз”: Култов отбор се отказва от участие в първенството!

Голяма сензация се “пече” в аматьорския ни футбол! Един от най-популярните и силни отбори в софийската Четвърта лига планира да прекрати участие в първенството! Това съобщи пред “Витоша нюз” отлично информиран източник.

Става въпрос за Витоша (Бистрица) II, по-известен като Бистришките тигри.

Причина за крайното решение на ръководството на клуба станаха тенденциозните, според бистричани, наказания, наложени им от Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС – София след скандалния мач от 5-ия кръг на първенството срещу Урвич (Панчарево). Срещата, играна на 25 септември, завърши 2:2, но в нея имаше доста нерви и неприятни емоции.

От Витоша са възмутени от суровите, според тях, санкции. “Не виждаме смисъл да продължаваме. Писна ни да ни хулят и обиждат по стадионите, а на всичко отгоре и от Зоналния съвет да ни режат…Нека си ритат разни недоказани футболистчета комплексари. Ние ще си играем само на малки вратички и в републиканското за ветерани”, обясниха пред наш репортер от Бистрица. “Зелените” вече отложиха днешния си мач от 6-ия кръг срещу Ботев 57. В следващия кръг трябва да гостуват на Левски-Раковски.

Все още има минимален шанс Витоша II да продължи в АОГ, но всичко ще стане окончателно ясно буквално до дни. Очакваме официалното решение на ръководството на клуба. Ако се стигне до отказ Група 2 ще продължи с 13 тима.

Както е известно, за Тигрите играят повече от дузина бивши национали и звезди от близкото минало. Това безспорно е най-силният отбор в Четвърта столична лига.

Тодор МИЛАНОВ

Categories: Футбол