Подгумер въстана срещу решение на СТК

Подгумер въстана срещу решение на СТК

Ръководството на Спартак (Подгумер) пусна протестна декларация срещу решение на Спортно-техническата комисия на ЗС на БФС – София.

Повод за недоволството на четвъртодивизионния клуб стана служебната загуба, наложена на подгумерци след скандално прекратения мач срещу Ферион в неделя (11 септември).

Както вече съобщихме, срещата не беше доиграна. На Ферион е присъдена служебна победа с 4:0.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ СПАРТАК*:

„Футболен клуб Спартак Подгумер изразява дълбокото си разочарование от демонстрираното безпринципно отношение на комисиите към Зоналния Съвет на БФС в София.

С решението си неправомерно прекратения двубой срещу Ферион (Кубратово) от Първа Група на АОГ София да не бъде преигран, представителите на футболната федерация не само потъпкаха собствената си Наредба за провеждането на първенства и турнири, но и не зачетоха фундаментално правило на футболната игра.

Накрая, но не на последно място ЗС на БФС София опорочи духа на феърплея и идеята на масовия спорт въобще.

Ние вярваме, че футболът е игра, чийто победител следва да се излъчва на терена, а не в офисите на футболната централа. Спартак Подгумер благодари на малцината доблестни служители на Зоналния Съвет, в това число и на делегата на срещата Пандо Кобуров, които бяха готови да защитят принципите на феърплея и допускаха преиграване.

В същото време смятаме за позорно отношението на останалите членове, които са готови да „присъдят“ победа, вместо да позволят тя да бъде завоювана на терена с аргументите на футбола. Ние смятаме, че все още не е късно ситуацията около прекратения мач да бъде преразгледана и да бъде взето решение в духа на правдата и спорта.

Смятаме, че изходът от казуса ще покаже дали в БФС работят футболни хора, които познават и обичат мириса на тревата на терена, или централата се е превърнала в сборище от незаинтересовани бюрократи, за които ценностите на най-великата игра са далечни и непознати.“

*Декларацията е на Спартак (Подгумер). Редакцията на “Витоша нюз” не споделя непременно изразеното мнение. Готови сме да дадем право на отговор и на засегнатите страни.