Мъри Стоилов: Ако трябва, ще отложим цялото първенство

Мъри Стоилов: Ако трябва, ще отложим цялото първенство

В Левски се стягат за тежка европейска битка срещу Хамрун. Това стана ясно от изказването на старши треньора на  “сините” Станимир Стоилов.

„Трябва да играем така, все едно първи мач в Малта не е имало, заяви мъри ден преди срещата реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Хамрун Спартанс.

Стоилов подчерта, че ключът към успеха ще бъде представянето на отбора в защита.

“Ако изглеждаме уверени в защита, както беше срещу Пирин и Хамрун, все ще намерим пътя към вратата на противника. Важно е как се отбраняваме в европейските мачове, които са повече игра на тактическа дисциплина, но трябва да търсим и гола, заяви специалистът.

– Можем да кажем спокойно, че това е изключително възлов мач, след като сме елиминирали ПАОК и сме взели гол преднина срещу Хамрун. Трябва да опитаме да играем по най-добрия начин. Левски вече има какво да губи.“
Стоилов похвали съперника:

“Казах и преди първия мач, че съм впечатлен от комбинативността, увереността и дисциплината на нашия противник. Те показаха модерен стил и начин на игра, така че зависи много как ще играем в защита. Още не сме изчистили всичко около състава, а и имаме дребни проблеми, които се надяваме да отшумят. Пред собствена публика обаче Левски трябва да играе гордо и други изисквания не можем да имаме. Ще атакуваме и ще търсим победата.

Трябва да бъдем внимателни с очакванията ни. Утре трябва да мислим за мача така, все едно не е имало първи. Трябва да играем от първата минута за победа. Не се съмнявам, че ще го правим със сърце и душа. Аз казвам често на футболистите, че искам горещо сърце, хладен ум и спазване на тактическа дисциплина.

Добре е да казваме истината на играчите ни. А тя е, че предстои тежка европейска битка. В последните години сме аутсайдери в Европа и сега със зъби и нокти пак трябва да градим авторитет.“

В „синия“ щаб все още не са решили кой ще изпълния евентуална дузпа в утрешния мач. Както е известно, Левски е с три поредни пропуска от „бялата точка“ в Европа. Миналата седмица дузпа профука и Филип Кръстев.

Ако отстрани Хамрун, Левски ще иска отлагане на предстоящия мач за първенството срещу Лудогорец. “Вече сме поискали отлагане. Ако трябва, ще отложим цялото първенство, само и само да стигнем до групите”, категоричен беше Стоилов.

Categories: Футбол