Тервел Пулев с остра атака: Не плюйте Кобрата, защото…

Тервел Пулев с остра атака: Не плюйте Кобрата, защото…

Тервел Пулев атакува критиците на брат си с емоционален пост във „Фейсбук“. Това се случи два дни след загубата на Кобрата от Дерек Чисора.

Той определи съдийството в мача като „престъпно“.

Ето какво пише Тервел Пулев:

„На 9 юли Кубрат изигра един силен изпълнен с много сблъсъци, кръв и домакински фактор мач.  Най-добрият български професионален боксьор в най-престижната тежка категория, 29 победи в тежка категория в света. Играл на абсолютно всички големи спортни форуми на планетата (Олимпиада, Световно п-во -бронзов медал, Европейски шампион, носител на купа Странджа и победител в редица турнири от клас- А в олимпийския бокс).  Загубил по точки, според страничните съдии, но очевадно и официално с повече нанесени чисти удари според статистиката! Пред публиката на противника си в Лондон – сърцето на европейския и световен боксов елит. В родината на бокса!

Той се би мъжки и се противопостави успешно на трудния Дерек Чисора в 12 рунда по 3 минути.  Това е профи бокс и се гледа колко от рундовете си спечелил, а Кубрат взе по-голямата част от тях! Взе ги, като надигра Чисора, адаптира се бързо в мача и контролираше случващото се в ринга.  Игра зрелищно, като не отстъпи дори за миг. Даже държеше англичанина на въжетата и в ъглите по 30 сек – минута. Като постоянно показваше, че е в играта с нелеки удари и акцентиращи, силни такива. Това е боксът!

Чисора разчиташе основно на удари в трупа и единични силни с дясната ръка в главата. Но Кубрат показа  спокойствие и че е разгадал стила на британеца, и му противодействаше.  Реферът оказа голяма роля за развоя на мача, защото позволяваше Чисора да използва много нечисти удари в клинча.

И съответно спираше играта и предупреждаваше устно Кубрат при всяко негово замахване в близкия бой или при опит да натисне британеца надолу.  Също се видя, че ринговият съдия допусна в почивките да приема наставления от Тони Белю (личен приятел на Дерек Чисора). Затова при цялата ми сдържаност, си позволих да кажа в очите на въпросния съдия след последния гонг, че това съдийство е престъпно слабо. А когато Кубрат се доближи до мен и съдията, единственото, което се отрони от устата на българския боксьор беше God sees everything!.

В няколко различни боксови издания видях, че голяма част от английските, немските и др. фенове на бокса са на мнение, че българинът заслужаваше победата!  И преди, и след мача, Кубрат Пулев е бързо разпознаваем дори със слънчеви очила в заведение, или на улицата от местните в Лондон. Което автоматично води до струпване на хора да поздравят българина и да се снимат с него.

Не е сериозно да плюем по Кубрат и сега в този момент- „излагал България“, „говорел много“ и т.н. Той беше ощетен! Единственият български боксьор в тежка категория. 29 победи в тежка в света, два пъти претендент за световен шампион!  Дълго време ще чакаме втори като него. Благодаря от сърце на всички, независимо дали подкрепят или обиждат Кубрат. Респект, шампионе!“

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4