Стойка Кръстева и Борислав Георгиев са Спортист и Треньор №1 на ОСК „Локомотив“ (Сф) – СНИМКИ

Стойка Кръстева и Борислав Георгиев са Спортист и Треньор №1 на ОСК „Локомотив“ (Сф) – СНИМКИ

На стилна церемония в пресклуб „България“ олимпийската шампионка по бокс в категория до 51 кг Стойка Кръстева получи приза за Спортист номер 1 на ОСК Локомотив (Сф) за 2021 година. Кръстева бе наградена от председателя на обединените спортни клубове Даме Стойков.

“За мен тази награда е голяма чест и удоволствие. Тя не е плод само на моя труд, а и на труда на целия екип зад мен. Много съм благодарна за подкрепата, която получих от клуба”, заяви Стойка Кръстева и емоционално разказа как Даме Стойков я е изпратил за Игрите в Токио.

“Имах притеснения, че нещата може да не се получат в Токио, а той ме успокои с точните думи – „имаш съпруг, който те обича, ние те обичаме и ще продължим да те обичаме, така че нищо няма да се промени“. Благодаря му много”, коментира пред репортерите олимпийската ни шампионка.

В топ 10 за 2021 година на ОСК Локомотив влязоха още Снежана Граматикова – джудо, Христина Зашева – волейбол, Даниел Кирилов – бокс, Ивайло Димитров – джудо, Георги Стоев – бокс, Габриела Гигова – самбо, Радина Томова – художествена гимнастика, Вероника Железова – тенис и Константин Костов – бокс.

Личният треньор на Стойка Кръстева Борислав Георгиев бе награден за номер 1 сред колегите си в клуба за 2021 година, а състезателите по баскетбол за кадети и кадетки бяха отличени като най-добрите отбори.

Индивидуални награди получиха Данаил Тодоров за спортно дълголетие, а Златина Миланова и Красимир Иванов за спортни успехи в новия спорт кетълбел.

“Изпращаме една много успешна година за всички спортове в Локомотив.Тези успехи, които постигнахме през 2021г. са плод на дългогодишна работа. Децата се увеличиха многократно, възстановихме училището и общежитието. Всичко е благодарение на екипната работа – ние сме като едно голямо семейство. Важно е да се подчертае и ролята на програмите към министерството на младежта и спорта и на Столична община, които подпомогнаха нашите клубове “, заяви председателят на ОСК Локомотив Даме Стойков.

Той и кметът на район “Надежда” в София Димитър Димов коментираха и темата с изграждането на осветление на стадион “Локомотив” и заявиха, че клубът е направил това, което зависи от него, а двамата се надяват на подкрепа от новия спортен министър Радостин Василев. По последни данни за изграждането на осветлението са необходими около 640 хиляди лева.

Снимки: Пресклуб “България”

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4