Седмичен бюлетин на Община Елин Пелин

Седмичен бюлетин на Община Елин Пелин

Приключват дейностите на “ВиК” София област, извършени съвместно с Община Елин Пелин по подмяна на довеждащия водопровод между с. Караполци и с. Богданлия.

Завърши ремонтът на компрометираната ограда на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, село Нови хан. Община Елин Пелин, съвместно с Кметство Нови хан, осигури материалите, нужни за изграждането на новата подпорна стена. В резултат на съвместната работа на ангажираните институции, граждани и фирми дарители стойността на оградата, финансирана по този начин, е три пъти по-ниска от всички получени оферти за нейното изграждане.

През седмицата бе обновена още една спирка на обществения превоз в гр. Елин Пелин. Красивата визия е на спирката, намираща се пред представителството на „ВиК“ София област, на бул. „Витоша“ в град Елин Пелин. Професионално изпълнение е на г-жа Зара Минчева от с. Равно поле.

От 3 ноември 2021 г. започнаха дейностите по подмяна на изгорелите осветителни тела от уличното осветление в с. Голема Раковица от служители и техника на ОП “БКД – Елин Пелин”.

Тази седмица в село Голема Раковица се извършва и частично асфалтиране със запълване на дупки и отстраняване на дефекти на пътната настилка на ул. “Кирил и Методий” и централния площад на селото.

Заради зачестили сигнали от граждани за стари и изсъхнали дървета, които представляват опасност за пешеходците в централната градска част ОП „БКД – Елин Пелин“ предприе мерки по тяхното окастряне. Община Елин Пелин продължава своята екологична политика за засаждане на нови дървета. За справка само в новоизграждащия се парк в района на стадиона са посадени 50 дървета.

Приключват дейностите на общинското предприятие по запълване на дупките по пътното платно и дефектите на пътищата, които са част от общинската мрежа. Започнаха и дейностите по нанасяне на хоризонтална пътна маркировка.

ПРЕДСТОЯЩИ дейности:

Приключи процедурата по избор на изпълнител, който ще изпълнява заданието за ремонта на училищният двор по одобрения проект към Фонд “РАО”. Строителните дейности по подготовка на новата спортна площадка в училището в с. Нови хан са вече в ход, като се очаква те да приключат до края на месец ноември 2021 г.

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4