Славия кръщава стадиона си на легендата Шаламанов

Славия кръщава стадиона си на легендата Шаламанов

Стадион “Славия” вече ще носи името “Александър Шаламанов”! Това обяви пред списание “СПРИНТ” президентът на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов.

Преди два дни легендарният Шами се включи в небесния отбор на най-добрите футболисти.

„Шаламанов е знамето на Славия в последните 6 десетилетия без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се – каза Стефанов. – Остана верен на Славия до сетния си дъх. Пример за разностранен спортист, за страхотен футболист, за уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват. Пример за това що е славизъм! Заради всичко това е приеман изключително позитивно от всички фенове на футбола в България. Шами буквално е знамето на Славия, защото е единственият, чийто лик е извезан, повтарям – извезан, върху знаме, което се вее по трибуните през 60-те и 70-те години на миналия век.


Разговаряхме дълго по въпроса за евентуалното ново име на стадиона с Николай Кръстев, който преди 8 години написа историята на „Славия“.

Категоричен съм, че Шаламанов е събирателен образ на всичко най-добро, което може да даде футболът на младите. Затова и занапред стадионът ще носи неговото име. Призовавам славистите да приемат новото име на стадиона като благодарност към Александър Шаламанов за всичко, което е направил за Славия и за славизма, за българския футбол и българския спорт. И като едно обещание на нас, славистите, че ще го помним вечно – самият него и това, което е направил.”

Снимки: Николай Кръстев и списание “СПРИНТ”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4