Арда със силна атака: Време е Капраловците и Неделчовците да напуснат  българския футбол

Арда със силна атака: Време е Капраловците и Неделчовците да напуснат  българския футбол

Позиция на ръководството на ПФК “АРДА” относно отлагането на мача с Лудогорец
(публикуваме я без редакторска намеса)

След събиране на Управителния съвет на ПФК „АРДА“ и след публикации на  спортния директор на ПФК „Лудогорец“ Георги Караманджуков,  ръководството излезе със следното становище.

1. Ръководството на ПФК „АРДА“ пожелава успех, както на  ПФК“Лудогорец“, така и на другите два български отбора ПФК „ЦСКА“ и  ПФК„Локомотив Пд“, които днес имат изключително важни срещи в УЕФА  Лига на конференциите. Пожелаваме на всички отбори да продължат  колкото може по-напред, защото от това печели българският футбол.

2. Възмутени сме, че в една медия излезе информация, че отлагането на  мача на ПФК“АРДА“ с ПФК“ЦСКА“, е за да може нашият отбор да изиграе  контрола, което е било прецедент в българския футбол. Бихме искали да  внесем яснота:

Ръководствата на ПФК „АРДА“ и ПФК „ЦСКА“ отложиха срещата от 2-ри кръг  на efbetЛИГА по взаимно съгласие, тъй като и двата отбора имаха мачове  от УЕФА Лига на конференциите. Това според нас е най-нормалното.

ПФК „АРДА“ имаше споразумение с агенция, която организира  тренировъчния лагер на Ал Насър в България, за контролна среща между  двата отбора. Това щеше да се случи при условие, че ПФК „АРДА“ не бе  продължил участието си в евротурнирите, за да можем да поддържаме  игрови спортен ритъм. Според нас е нормално един спортен директор да е  наясно с тези неща, за да не се изказва неподготвен. Отново искаме да  посочим, че мач между ПФК „АРДА“ и Ал Насър нямаше да има, ако нашият  отбор бе продължил в УЕФА Лига на конференциите. Според нас, след като  ПФК „АРДА“ не продължи в Европа и срещата с ПФК“ЦСКА“ бе отложена,  повече от престижно бе да изиграем контрола с отбора на Ал Насър.

Прецедент г-н Караманджуков е, това ваше желание за отлагане на  срещата с ПФК“АРДА“ да не бъде обсъдено колегиално. Ние нямаше да  имаме нищо против, но не и да се действа едностранно. Не е нормално да  се използват вратички в правилника и да се цитира чл.44, ал.3, която  води до мотивиращо предложение от ПФЛ и съгласие с медията, която  притежава ТВ правата на първенството. По този начин показвате, че те  са под ваш контрол. Доколкото знаем ПФЛ не администрира футболното  първенство, а това прави БФС. По този начин ако ПФЛ реши може утре да  прекрати първенството.
Стигнахме дъното, време е Капраловците и Неделчовците да напуснат  българския футбол.

Прецедент г-н Караманджуков е да замразиш действащ национален  състезател в дублиращия отбор, само защото той не желае да преподпише  своя договор с клуба. Явно ние имаме много футболни таланти в България.

Г-н Караманджуков в заключение бихме искали да припомним за един  случай с ПФК“ЦСКА“ през миналата година, когато „червените“ искат да  им бъде отложен мача с ПФК“Лудогорец“, поради участие на ПФК“ЦСКА“ в  Лига Европа и той не е отложен.

Спираме до тук, и пак искаме да подчертаем, че ръководството на ПФК  „АРДА“ пожелава успех на ПФК“Лудогорец“, ПФК“ЦСКА“ и ПФК“Локомотив“  Пд. и възможно по-дълго дълго участие в евротурнирите.

www.fcarda.bg

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4