Ето защо Христо Георгиев се раздели със Спортист (Драговищица)

Ето защо Христо Георгиев се раздели със Спортист (Драговищица)

Христо Георгиев вече не е старши треньор на Спортист (Драговищица). Рокадата стана факт след ремито (1:1) у дома срещу третия във временното класиране тим на Ком. Гостите от Годеч водеха до 90-ата минута с гол на Симеон Димитров. Секунди преди последния съдийски сигнал Емил Йорданов изравни – 1:1! След мача станахме свидетели и на треньорската смяна. Опитният специалист даде откровенно интервю пред “Витоша нюз”, в което обясни причините за раздялата със Спортист.

“Изкарах две прекрасни години в Драговищица. Оставих там доста приятели…В нашата професия е ясно, че най-виновен винаги излиза треньорът, ние сме си “пътници” постоянно, така да се каже, но…Обидно ми стана от начина, по който се разделих със Спортист, призна Георгиев.

– Новината за освобождаването ми от поста я научих от човек от ръководството на клуба. Не ми я съобщи спонсорът, с когото пък не съм се виждал в последните 3-4 месеца.

Причините? Вижте, имаше събран негативизъм към отбора още от миналия сезон, когато записахме толкова успехи. Ние печелехме мачовете, а хората се отдръпваха – по знайни и незнайни причини за мен. Във фейсбук страницата на клуба се появявяха хейтърски коментари. Двама-трима души подклаждаха напрежението. През този сезон тръгнахме с по-лоши резултати. За това си има и обективни причини – все пак ни напуснаха четирима от титулярите от миналото първенство – защитниците Димитър Иванов – Ваеца се върна в Петърч, Пламен Гигов отиде в Гранит (Владая), Петър Петров заигра в Костинброд, а с голмайстор №1 на групата Здравко Милев се разделихме по дисциплинарни причини.

Разбира се, никак не е малко изведнъж да останеш без четирима от водещите си футболисти. Трюябваше да правя почти изцяло нов отбор. За един месец го сторих. Въпреки това ни нападаха след всяка загуба по форумите. Мисля, че това се нарича местен шовинизъм, може би. Струва ми се, че и парите намаляха, дойдоха негативни резултати, а оттам дойде и напрежението.

В Драговищица искаха да играят предимно местни кадри, но това нямаше как да стане. Работил съм и на други места, навсякъде е имало и т.нар. външни футболисти. Но са ги приемали добре, при положение, че се раздават и играят почти за без пари. Правели са го от любов към футбола.

Когато преди 2 години поех Спортист, то отбор на практика нямаше. Почти всички се бяха разбягали по други клубове. Това и беше всъщност причината да заведа момчета от София, минали през школите на Славия, на ЦСКА и др.

Дали сега отборът отново ще се разпадне ли? Не мога да гадая. Предполагам, че да. Те го обявиха в съблекалнята още вчера след мача с Ком.

Не се чувствам предаден, просто мисля, че точно сега не беше моментът за такива драстични промени. Но щом смятат, че е лесно пак да започнеш от нулата…Пожелавам им успех!”

Милен ДИМИТРОВ
Снимка: Христо ЙОРДАНОВ  


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4