Ясни са повечето първенци в областните групи, чакат баражите (КАКВА Е СИТУАЦИЯТА)

Ясни са повечето първенци в областните групи, чакат баражите (КАКВА Е СИТУАЦИЯТА)

Вече са ясни голяма част от първенците в областните групи на Югозападна България. Те ще излъчат и участниците в баражите за влизане в Югозападната Трета лига.

В зона “София – град” финалът за определяне на столичен първенец ще се проведе в неделя. В него един срещу друг се изправят Спартак (Подгумер), който спечели предсрочно АОГ – Север, и Левски – Раковски (първи в Южната дивизия).

Предстои да видим развръзката в тази група. Мачът ще се играе на 30 май (неделя), от 17:30 часа на стадиона в Бистрица.

Столичният първенец придобива право на участие на баражите за Трета лига. Отсега е ясно, че Спартак (Подгумер) дори и да триумфира на финала, няма да бъде допуснат до участие в третия ешелон, защото не отговаря на лицензионните изисквания. Според наредбата кандидатите за промоция трябва да имат поне един отбор деца или юноши, участвал през текущия сезон в първенство на БФС.

В зона „София – област“ финалът е днес (29 май). На стадиона в НСА от 17:00 часа ще се срещнат първенецът от ОФГ – Запад  – ОФК Костинброд, и победителят от  Източната група   – Костенец.

Нека видим каква е ситуацията и в останалите групи.

От зона „Пазарджик“ на бараж за поредна година отива Чико – Бунара (Бяга).
В зона „Кюстендил“ трябва да се играе финал между Септември Жабокрът (първи в зона „Осогово“) и Сокол Самораново (първи в зона „Рила). И двата тима обаче не отговарят на критериите за участие.

От зона „Благоевград“ сигурен участник на баражите е Пирин  (Благоевград) II, след като спечели “А” областна група.

В зона „Перник“ победителят от група „Запад“ – това е отборът на Черногорец  (Ноевци), ще се изправи срещу първенеца от група „Изток“ – Металург (Перник). Само вторият тим обаче отговаря на лицензионните изисквания за Трета лига. Има вероятност и Перник няма да има представител на баража.
Мачът е днес (29 май) от 18:00 часа на стадион “Миньор” в града.

Общо 6 отбора имат право да отидат на финалните баражи за промоция нагоре. От шестте зони се излъчва по един представител, но най-вероятно тимовете този път ще бъдат само 4, или в най-добрия случай – 5.

През следващата седмица в сградата на ЗС на БФС – София ще бъде теглен жребий.

При положение, че участниците в пресявките са нечетен брой, ще бъдат определени две двойки, а един претендент ще почива в първия кръг.

Победителите ще бъдат новите участници в Югозападна Трета лига. Те заемат местата на изпадналите Перун (Кресна) и Велбъжд (Кюстендил).


Милен ДИМИТРОВ


*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ НА ВАШИЯ ОТБОР, ВАШИТЕ КОРПОРАТИВНИ ТУРНИРИ И МЕРОПРИЯТИЯ ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82, editor@vitoshanews.com

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4