Приключи първият етап от ремонта на път III 6002 от Богров до Мусачево

Приключи първият етап от ремонта на път III 6002 от Богров до Мусачево

В края на 2020 г. приключи първият етап от дългоочаквания ремонт на път III 6002 в участъка от хан Богров до регулационните граници на село Мусачево с обща дължина от 4 км. Днес служители на АПИ започнаха да поставят хоризонтална пътна маркировка на трасето, като дейностите се очаква да приключат до няколко дни в зависимост от атмосферните условия.

В края на месец март 2021 г. започва вторият етап на проекта за останалата част на участъка с дължина от 3 км – от началото на с. Мусачево до кръговото в гр. Елин Пелин. Ремонтът ще включва разваляне на съществуващата настилка, възстановяване на пътното тяло и полагане на асфалто-бетонова настилка, отговаряща на натоварения тежък трафик в района, почистване на водостоци, отводняване и др.

На място в понеделник, за да прегледат и да инспектират трасето по пътя с. Мусачево – гр. Елин Пелин, което подлежи на цялостно преасфалтиране, в селото бяха кандидатите за народни представители Младен Маринов, Николина Ангелкова и Васил Цветков. За да ги запознаят с инфраструктурните дейности кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов, кметът на село Мусачево Милиян Илиев, заедно с Стефан Стоилов – общински съветник от ОбС Елин Пелин, им показаха участъка, както и реновираните инфраструктурни обекти с общински средства в центъра на населеното място.

На срещата присъства и Мариета Братанова, началник на Районна пътна служба – Елин Пелин, които отговарят за поддръжката на републиканската пътна мрежа на територията на община Елин Пелин и координират ремонтните дейности. Цялостното преасфалтиране на пътя до гр. Елин Пелин се извършва от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, на които Община Елин Пелин благодари за добрата съвместна дейност.

По инициатива на кмета на село Мусачево Милиян Илиев, със съдействието на МРРБ, на 29 март бяха асфалтирани три улици в селото. Новият асфалт беше положен на най-натоварения 216-метров участък от основната улица „Елин Пелин“, който започва от ул. „Сердика“ и стига до ОУ „Иван Вазов“ и църквата „Св. Георги“. Ново преасфалтиране беше направено и на разрушените участъци от улиците „Пейо Яворов“ и „Оборище“.

По време на втория етап от цялостния ремонт на републиканския път от с. Мусачево до гр. Елин Пелин ще бъде създадена временна организация на движението по натоварения участък от пътя и входа на града. Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на месец април 2021 г.

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4