Футболен треньор написа писмо до премиера и министри, иска отмяна на забрани

Футболен треньор написа писмо до премиера и министри, иска отмяна на забрани

Футболен треньор от София написа открито писмо до най-важните институции в България. То е във връзка взетото от Министерски съвет решение за преустановяване за срок от 28 ноември до 21 декември 2020г. на тренировъчния процес на лица до 18-годишна възраст.

Васил Ивански, който е начело на ФК “Младост 2015”, настоява за отмяна на това решение.

Ето и пълен текст на писмото (без редакторска намеса):

“До

Mинистър-председателя

на Република България

Министерство на здравеопазването

Министерство на младежта и спорта

Български Футболен Съюз

Зонален съвет на БФС – София

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми г-н Борисов, премиер на Република България,

Уважаеми г-н Ангелов, министър на здравеопазването,

Уважаеми г-н Кралев, министър на младежта и спорта,

Уважаеми г-н Касабов, президент на Български Футболен Съюз,

Уважаеми г-н Чакъров, председател на ЗС на БФС – София,

Подписаните футболни клубове, се обръщаме към Вас с молба за отмяна на взетото от Министерски съвет решение за преустановяване за срок от 28 ноември до 21 декември 2020г. на тренировъчния процес на лица до 18-годишна възраст.

Молим да обърнете внимание на следните факти в подкрепа на нашия призив:

  1. Доказано е, че спортуващите деца са най – здравите деца и с най – силна имунна система.
  2. Спортуващите деца са дисциплинирани и отговорни, научени са да спазват правила и да следват указания, а и нашият опит от тренировъчния процес през месеците на пандемията до този момент показа, че децата стриктно спазват всички въведени противоепидемични мерки.
  3. Спортуващите деца много тежко приеха тримесечното преустановяване на тренировъчния процес през месеците март – май 2020г. През цялото това време децата съвместно с техните треньори се опитваха да поддържат тренираността си под формата на онлайн занимания, които обаче не дадоха резултат. През месец май, когато беше подновен тренировъчният процес, децата се завърнаха в спортните клубове с повишено телесно тегло, загубили двигателни качества и с понижена работоспособност. С големи усилия и много работа треньорите се опитаха да компенсират пропуснатото и едва сега започва да се вижда резултатът от летните месеци тренировъчен процес. Едно ново преустановяване на тренировъчния процес на тези деца, дори за един месец, ще има необратимо въздействие върху тренираността и спортната форма на децата. Неравномерният тренировъчен процес неминуемо води и до повишаване на травматизма при децата.
  4. В по – дългосрочен план, при този неравномерен тренировъчен процес на децата, ще има понижаване на спортните им резултати, което ще рефлектира и върху представянето на подрастващите спортисти на международните спортни форуми.

Подписаните спортни клубове предлагаме да бъде разрешено провеждане на тренировъчен процес за спортисти под 18-годишна възраст при спазване на всички противоепидемични мерки и при участие на не повече от 15 деца на едно тренировъчно занимание, което е и максимално допустимата бройка хора за събиране на частни мероприятия.

С уважение,

Васил Ивански – „Футболен клуб Младост 2015” – София”

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4