Обмислят спиране на първенствата в аматьорския футбол!

Обмислят спиране на първенствата в аматьорския футбол!

Ръководството на БФС обмисля прекратяване на първенствата в аматьорския футбол, научи vitoshanews.com. Причината е усложнената епидемична обстановка с разпространението на covid-19 в страната. Това стана ясно от следното съобщение, публикувано в официалния сайт на централата:

“Във връзка с усложнената епидемологична обстановка в страната и с цел превенция на потенциално разпространение на COVID-19 в детско-юношеския футбол, ръководството на Българския футболен съюз изпрати официално запитване до всички председатели на Зоналните и Областните съвети в системата на БФС с искане за информация относно местните заповеди и разпоредби на РЗИ и общинските власти, оценка на настоящата ситуация в съответния регион и изпълнението на стриктните указания, сведени от БФС.
На база на събраните становища в следващата седмица Българският футболен съюз ще вземе решение относно евентуално прекъсване/отлагане на двубои от аматьорския футбол в страната.”

Временно могат да бъдат преустановени и детско-юношеските мачове. Както е известно, в ДЮШ на повечето клубове не се водят занимания. В доста отбори има играчи, заразени сд коронавирус, и вече бяха отложени няколко мача.
От БФС ще изчакат и този уикенд (14-15 ноември), преди да вземат крайното решение. Почти сигурно обаче първенствата в Трета лига, аматьорските ОФГ и при децата и юношите ще бъдат спрени.

Снимка: Христо ЙОРДАНОВ, “Софийски вестник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4