Класика за Обеля сити срещу Академик в мач със скандали (СНИМКИ)

Класика за Обеля сити срещу Академик в мач със скандали (СНИМКИ)

Обеля сити победи Академик 1947 с 3:0 като гост в мач без особени футболни достойнства, но със скандални ситуации на терена.

В герой за гостите се превърна Стоил Панталеев, който отбеляза дубъл за успеха на “гражданите”. Разписа се и Даниел Алексиев, с дежурното си попадение.

Именно Панталеев беше футболистът, който настойчиво тормозеше отбраната на домакините и пресрещаше атаките им. В средата на второто полувреме, при безобидна ситуация на терена, капитанът на гостите Юлиян Спасов сезира главния съдия Николай Пакърджиков и дежурния делегат Цветан Цоков, за удар без топка и настанаха първите спорове, придружени с обиди.

Кулминацията на скандалите в този мач бяха в 78-ата минута, когато голмайсторът Панталеев закачи крака на Христо Младенов и футболистът на Академик изригна с ругатни и псувни и тръгна на саморазправа, за което получи жълт картон. В “жълто” бе “декориран” и нападателя.

“Абе спрете, бе, хора, какво ви става в тоя умрял мач?”, успокояваше страстите реферат. Явно адреналинът му беше дошъл в повечко на Младенов, който още при следващата атака на “гражданите” атакува грубо Славчо Теодосиев и беше изгонен от игра с втори жълт и съответно червен картон.

На път за съблекалнята обаче, Младенов провокира със закани играчите на Обеля Сити и едва не се стигна до меле, след като капитанът на гостите Юлиян Спасов се затича към него, но бе спрян от свой съотборник. Спасов също получи жълт картон.

До края мачът, игран пред празни трибуни заради епидемиологичната обстановка и заповедта на здравния министър, просто се доигра, а треньорите на двата отбора Вихър Данчев и Юли Петков си тръгнаха като приятели от стадиона.

ВИЖТЕ МНОГО СНИМКИ – ТУК!

Христо ЙОРДАНОВ, “Софийски вестник”
Снимки: авторът


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4