Първо във “Витоша нюз”: Два нови тима се включват в първенството на столичната Четвърта лига!

Първо във “Витоша нюз”: Два нови тима се включват в първенството на столичната Четвърта лига!

Два нови тима ще се включат от есента в първенството на столичната Четвърта лига, научи vitoshanews.com.

Става въпрос за ФК “Враждебна” и ФК “Сантяго Бернабеу”. И двата тима вече играят контроли. Преди няколко дни Враждебна победи Въстаник (Войнеговци) с 6:4.

Местни футболни хора решили да възродят клуба в софийския квартал. Враждебна имаше тим в “Б” софийска група през 90-те години на миналия век. Оттогава футбол в квартала няма.
В новия тим ще играят предимно таланти, преминали през столичните школи – Левски, ЦСКА, Локомотив, Славия, Септември…Гръбнакът на отбора ще бъде изграден от млади момчета от района на квартала и ж.к. “Левски”. Вече е осигурено стабилно финансиране.

Старши треньор на “Сантяго Бернабеу” ще бъде Христо Георгиев. Опитният специалист, по-известен като Моуриньо от “Младост”, ще разчита на свои бивши кадри. Георгиев познава качествата на футболистите, тъй като е работил в тях във “Феникс” (Нови Искър), Спортист (Драговищица) и др.

За последно Ицо беше начело именно на Спортист, участник в областната софийска група – Запад. Той работи и в частната академия “Бенковски”, която развива детско-юношески футбол. “Сантяго Бернабеу” ще играе домакинските си мачове в АОГ на стадиона в кв. “Бенковски”.

Освен “Враждебна” и “Сантяго Бернабеу” от есента можем да станем свидетели на връщането и на Миньор (Бухово) на футболната карта. Водят се преговори в тази насока…

Тодор МИЛАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4