Йордан Михайлов от Чико Бунара (Бяга): Кой ще поеме отговорност, ако започнем и на даден мач се заразят 20 човека?

Йордан Михайлов от Чико Бунара (Бяга): Кой ще поеме отговорност, ако започнем и на даден мач се заразят 20 човека?

vitoshanews.com започва серия от интервюта с представители на футболните клубове, състезаващи се в столичната Четвърта лига. Правим това във връзка с последните решения на БФС, касаещи аматьорския футбол. В анкетата взеха участие почти всички ФК от АОГ.

Този път наш събеседник е Йордан МИХАЙЛОВ, играещ президент на един от най-силните тимове в аматьорския футбол. Неговият Чико Бунара (Бяга) е лидер в пазарджишката “А” областна група.

– Г-н Михайлов, как ще коментирате решението на Изпълнителния комитет на БФС за прекратяване на първенството в Четвърта лига? Според него за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж.
– Това е коректно решение, на фона на създалата се ситуация. Някои колеги , чиито отбори сега са на по-задни позиции в класирането, а в началото са афиширали високи цели, се опитват да използват извънредното положение за оправдание.
– Според вас кой беше най-удачният вариант за приключване на сезона?
– Решението да остане това класиране е най-правилния вариант. Кой ще поеме отговорност, ако започнем и на даден мач се заразят 20 човека? Има ли смисъл да рискуваме живота на хората?


– Справедливо ли беше решението за Трета лига? В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата. Така автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габрово) и Созопол.
– Абсолютно коректно – Септември (Симитли) с точка по-малко и мач по-малко. За мен ще има проблеми за попълване на Втора лига и ще се наложи да се поканят отбори от Трета лига. Същото важи и за всички трети дивизии в страната. Просто финансовата криза ще удари със страшна сила целия ни футбол. Очаквам големи трусове…Дано не се окажа прав.
– Какви са очакванията ви от новия сезон през есента?
– Очаквам да няма изпадащи и да са повече отборите есента. Същото така очаквам да започнем първенството по – рано от нормалното. Бъдете живи и здрави и дано скоро имаме възможност отново да гоним топката!

Милен ДИМИТРОВ
Снимки: Станчо  ШУКЕРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4