Явор Белчев от Пасарел: Футболът ни липсва, но извънредното положение изисква и извънредни мерки

Явор Белчев от Пасарел: Футболът ни липсва, но извънредното положение изисква и извънредни мерки

vitoshanews.com започва серия от интервюта с представители на футболните клубове, състезаващи се в столичната Четвърта лига. Правим това във връзка с последните решения на БФС, касаещи аматьорския футбол. В анкетата взеха участие почти всички ФК от АОГ.

Продължаваме с Явор Белчев, който е старши треньор на участника в Южната АОГ на столицата Урвич (Долни Пасарел).

– Как ще коментирате решението на Изпълнителния комитет на БФС за прекратяване на първенството в Четвърта лига? Според него за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж.
– Извънредното положение, в което се намира цялата страна, изисква и извънредни мерки. Това се отнася и за спорта у нас, и в частност за футбола. За мен решението е правилно. В много по-големи страни, като Англия например, се взеха същите мерки още преди около месец.
– Според вас кой беше най-удачният вариант за приключване на сезона?
– Методът, по който БФС приключи сезона, е най-удачният. Живеем във време, в което най-важно е здравето на хората и мисля, че спирането на Четвърта лига няма да повлияе особено на обществото.
– Справедливо ли беше решението за Трета лига. В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата. Така автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габрово) и Созопол.
– Да, това решение е справедливо. Няма как сезонът да се доиграе по време на летните месеци, а и не се знае докога ще продължи извънредното положение в страната.
– Какви са очакванията ви от новия сезон през есента?
– Всички футболни хора нямаме търпение да се завърне футболът и спортът като цяло. Ние в Урвич (Долни Пасарел) с трепет очакваме рестарта на любимата игра, защото продължаваме да правим подобрения по нашия терен и база, а и ще имаме по-високи амбиции през новия сезон.

 

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4