Да ни е честито! София е в блокада!

Да ни е честито! София е в блокада!

Ето, че се случи! Това, за което предупреждаваха всички разумни хора и членовете на кризисния щаб начело с генерал Венцислав Мутафчийски, се случи. София от днес до второ нареждане се намира в състояние на блокада!

МВР затваря столицата за влизане и излизане с автомобили от полунощ на четвъртък срещу петък, обявиха властите на извънреден брифинг. Мярката е мотивирана от засиления трафик от столицата към останалите части от страната в последните два дни в навечерието на Великден.

В пресконференцията взеха участие шефът на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски, здравният министър Кирил Ананиев и вътрешният министър Младен Маринов.

Спира се и междуградският транспорт към и от София.

Изключение ще се допуска само за товарни превози с доказано с документи необходимост, както и за автомобили със специален режим. Ще се допускат по изключение и коли с граждани, които отиват на лечение, като трябва специално да се посочи в кое лечебно заведение ще се лекуват. Забраната не важи и за медицински лица, които отиват на работа, както и за екипи на електроенергийните и ВиК дружествата, и тези, които се занимават с разпространение на тв програми и интернет.

Ще се допускат и служебни коли с работници, които трябва да стигнат до работните си места, като шофьорът на автомобила трябва да посочи кое е предприятието и телефона на неговия работодател.

За работници ще се определи времеви коридор – от 06:00 ч сутринта до 08:00 за отиване на работа и от 18:00 до 20:00 ч. за връщане.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4