Образователни часове в гр. Елин Пелин с ПДО „Стефан Стефанов“

Образователни часове в гр. Елин Пелин с ПДО „Стефан Стефанов“

През месец декември започна една нова инициатива на ПДО „Стефан Стефанов“ към НЧ „Светлина 1975“ с. /гара/ Елин Пелин – провеждане на учебно-образователни концерти в НУ „Христо Ботев“ и СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин. Това е едно ново начинание на територията на община Елин Пелин, което има за цел запознаване на учениците с историята на музиката, създаването и произхода на музикалните инструменти и възможностите, които се отварят пред всяко едно дете, ако стане член на Представителния оркестър.

Един от значимите моменти на тези образователни концерти, е да се ангажира вниманието и желанието на учениците към музиката. Откриването на нови таланти в това изкуство, гарантира развитието на оркестъра и разкрива нови възможности. Изпълняват се маршове, хора, танцова и забавна музика.

ПДО „Стефан Стефанов“ има постоянни участия на международни и републикански фестивали и конкурси, като с гордост посреща всички селищни и общински празници.

Приоритет на образователните часове с децата е набирането на нови музиканти и таланти, които искат да изучават музика.
През 2020 г. духовият оркестър ще продължава да провежда учебно-образователните концерти  и в другите училища на територията на община Елин Пелин
Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4