Играчи налетяха на съдия в Лакатник, той прекрати мача

Играчи налетяха на съдия в Лакатник, той прекрати мача

Мачът от 9 – ия кръг на ОФГ – Запад между отборите на Зенит (Церово) и Костинброд в Лакатник беше прекратен в 43-ата минута при резултат 1:1.

Причина за това стана групов протест срещу главния съдия Мартин Стефанов. Гостите откриха резултата, а после символичните домакини изравниха за 1:1.

Гразните сцени се разиграха малко преди почивката.

Ето какво разказа пред “Витоша нюз” старши треньорът на Костинброд Венци Арсов:

“Тогава играч на Костинброд се откъсна сам срещу вратаря на Зенит Боян Стефанов. Стражът го повали пред наказателното поле. Реферът даде фаул и бръка в джобчето си, за да покаже червен картон на вратаря. Секунди по-късно обаче съдията беше обграден от футболисти на Церово, които започнаха да го блъскат, дърпат, обиждат…Бутаха му ръката…Не му позволиха да вдигне картона. На терена нахлуха и 7-8 души от публиката. Стана страшен хаос, разправия. Охраната изобщо не можа да се справи. Тя всъщност се състоеше от двама старци. Как тези хора да озаптят феновете и играчите?

След няколкоминутна разправия съдията промени решението си и не вдигна картон на вратаря от Зенит. Тогава пък момчетата от моя отбор налетяха на съдията. Пак разправии.

В крайна сметка реферът и дежурният делегат решиха да прекратят мача. Изобщо не искам да оправдавам моите възпитаници, но вината за това е най – вече на страхливия съдия. Защо му трябваше да си променя решението? Като си решил нещо, дръж си мъжки на мнението.”

Коренно различна обаче беше версията на домакините. “Нашият отбор няма никаква вина за случилото се. Всичко стана след фаул на нашия вратар, но момчето в никакъв случай не трябваше да бъде гонен. Нарушението беше извършено до тъчлинията, далеч от вратата. За какво да му бъде показван червен картон? Истината е, че съдията се обърка и изплаши, разказа Димитър Павлов, президент на Зенит (Церово).

– И изобщо не е вярно твърдението на Венци Арсов, че публика била нахлула вътре и т.н. На терена влязохме само аз и треньорът ни Явор Владимиров. Направихме го, за да предпазим съдиите и да спрем нашите футболисти. Това е. Никакви удари не са нанасяни на Стефанов и колегите му.

Вината за прекратяването на срещата е повече на гостите. Те побесняха от това, че реферът не изгони вратаря ни и го обградиха. Заплашваха го, крещяха…Селски истории, неприятни…

Между другото с никой друг от отборите в нашата група не са ставали проблеми – единствено такива има с Костинброд. Елате да видите какво е на техните домакинства – то не са заплахи – катафалки, трошенеу чупене и какво ли не. Абе,страшно е. След всеки мач на нашия тим в Костинброд вкарваме момчета в болницата – с тежки контузии.”

Очаква се Дисциплинарната и Спортно-техническата комисии към Областния съвет на БФС – София да се произнесат с решения по случая в сряда.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4