Изпратихме бате Серги в последния му път

Изпратихме бате Серги в последния му път

Десетки колеги, възпитаници, близки и почитатели изпратиха в последния му път заслужилия треньор по футбол Сергей Тодоров. Бате Серги, както го знаеха всички, си отиде от този свят на 68-годишна възраст след тежко и продължително боледуване.

Ритуалната зала на гробищния парк в кв. “Бакърена фабрика” се оказа тясна да побере желаещите да се простят за последно с любимия учител и колега.

Сред опечалените бяха хората, с които работеше почти до последния си час в Септември – Йордан Йорданов – Въргата, Цецо Атанасов – Ченката, Мишо Михайлов и останалите от базата в кв. “Красна поляна”.

От името на Левски легендата Ангел Станков поднесе венец, такъв имаше и от Зоналния съвет на БФС – София.

Тодоров (1951 г.) e юноша на Септември. Под ръководството на треньора Цветан Илчев е републикански шампион при децата през 1965 г. Във финалния турнир изпреварват ЦСКА, Левски и Спартак (Вн). В “златния” отбор са още Данчо Йорданов – Въргата, Краси Трайков – Каската, Иван Тшшански, Сашо Божилов, вратарят Иван Симеонов…

След края на състезателната си кариера, която Серги прекратява рано, завършва ВИФ (сега НСА). Неговият баща Тодор Тодоров (род. 1928 г.) е дългогодишен председател на федерацията по лека атлетика и зам.-председател на БСФС. Под негово ръководство леката ни атлетика постига едни от най-големите си успехи в историята. По времето на председателството на Тодор Тодоров са подобрени 21 световни рекорда от български атлети и атлетки, подобрени са общо 564 (!) национални рекорда – 288 от жените и 276 от мъжете. Медалите от Олимпиади и европейски първенства по време на управлението му са повече от 60!

Сергей Тодоров беше един от най-големите и признати специалисти в детско-юношеския футбол. Окрил и работил е със стотици таланти, стигнали и до националните отбори. В продължение на 14 години работи в ДЮШ на Левски, после в продължение на почти толкова е в ДЮШ на Септември. Води и юношеските национални тимове в отделните възрасти. И навсякъде постига успехи.

Името му ще бъде запомнено само с добро от любителите на футбола.

Поклон пред светлата му памет…

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4