Детски усмивки, много голове и шоу в памет на легендата Начко Михайлов (СНИМКИ)

Детски усмивки, много голове и шоу в памет на легендата Начко Михайлов (СНИМКИ)

Детският тим на Локомотив (Сф), родени 2008 г., триумфира в турнира в памет на легендата на българския футбол Атанас Михайлов.

Проявата беше организирана по случай 70 години от рождението на Начко.

В негова чест на стадион “Локомотив” в столичния кв. “Надежда” се проведе детски турнир за играчи до 12- годишна възраст. Освен “червено-черните” таланти в него взеха участие още ОФК (Сф) и Спортист 13.

В първата среща Локото удари ОФК с 6:0, а Спортист надви същия съперник с 3:1. В решителния сблъсък “железничарите” надвиха “сините” с 1:0 и спечелиха турнира.

На събитието присъстваха кметовете на район “Сердика” – инж. Тодор Кръстев, район “Надежда” – Димитър Димов, район “Връбница” – Младен Младенов и “Люлин” – Милко Младенов.

Бяха раздадени медали на всички деца, участващи в турнира с лика на Атанас Михайлов.

В ролята на Начко като най-атрактивен играч беше удостоен с купа Виктор Величков – внук на ветерана и легенда на Локомотив (София) – Бойчо Величков.

 

На отборите – призьори в турнира бяха раздадени купи за 1-во, 2-ро и 3-то място.

 

На паметната плоча на Атанас Михайлов пред стадион “Локомотив” бяха поднесени цветя от ветерани на Локомотив (София), членове на фенклуба, почитатели на “червено-черните” и граждани.

Организаторите обещаха турнирът да стане традиционен.

Странно и срамно беше, че нито една от т. нар. “сериозни” медии не стори за нужно да изпрати свой репортер, за да отрази проявата.

ОЩЕ МНОГО СНИМКИ ВИЖТЕ  – ТУК!

 

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4