“Приятели на колела” в Северния парк (СНИМКИ)

“Приятели на колела” в Северния парк (СНИМКИ)

Децата от групи „Слънчице“, „Многознайко“, „Делфин“ и „Щурче“ в 90 ДГ „Веса Паспалеева“ участваха в проект „Приятели на колела“ , финансиран от „Съвета по безопасност на движението на децата“.

Състезанието се проведе сред зеленината и прохладата на Северен парк, като стартът беше даден с велосипедна обиколка на предварително маркиран маршрут със знаци за безопасност на движението (БДП).

Във втория кръг, малчуганите се състезаваха с тротинетки под звуците на забавната детска песен „Бански на лалета“. В третата част, децата показаха завидна физическа форма и се надбягваха по алеите на парка.
„Обучението и формирането на навици за безопасно участие в движението са сред нашите основни приоритети.

Съвременната пътна среда е враждебна за детето и ние полагаме усилия да я променим чрез съвременни обучителни методики по пътна безопасност и представяне на добри практики в сектора“, каза Катя Йорданова, директор на 90 ДГ „Веса Паспалеева“.

Проект «Приятели на колела» е насочен към създаване на оптимални условия за безопасно придвижване на децата и родителите в района на детската градина, повишаване нивото ва професионалната компетентност на учителите по БДП, както и подобряване на материалната база за провеждане на съвременно обучение на децата по БДП.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4