Футболен трилър откри турнира “Ринги” във Войнеговци (СНИМКИ)

Футболен трилър откри турнира “Ринги” във Войнеговци (СНИМКИ)

49-ото издание на традиционния зимен футболен турнир “Христо Гаврилов – Ринги” стартира при отлична организация и огромен интерес. Над 300 запалянковци дойдоха в мразовития януарски ден на стадиона – бижу “Гунди” в софийското село Войнеговци, за да проследят мачовете от първия ден на състезанието.

Турнирът се организира със съдействието на СОС, кметство Войнеговци, район “Нови Искър” и БФС.

Сред официалните гости на церемонията по откриването бяха председателят на Комисията за младежта и спорта в СОС Татяна Георгиева, която нанесе и първият удар по топката и символично даде старт на турнира, заместник-кметовете на Нови Искър Веселка Петкова и Златко Златков, кметовете Емил Алексиев (Войнеговци), Валери Динчев (Подгумер), Валентин Павлов (Негован), Евгени Игнатов (Житен), Светла Николова (Световрачене), Цветелина Георгиева (Локорско), Петър Велчев (Кубратово)…

Програмата ни представи “финал преди финал”, както го определиха специалисти – Витоша (Бистрица) – Спартак (Подгумер). Тези тимове са два от претендентите за званието “Столичен първенец” през този сезон и очакванията за оспорван сблъсък се оправдаха напълно.

Преди първият съдийски сигнал почетохме с минута мълчание паметта на легендата на българския футбол Иван Вуцов, който почина на 18 януари на 79-годишна възраст.

За “Тигрите” излязоха звезди като братята Георги и Даниел Пеев, Чавдар Атанасов, Димитър Кръстев, Косьо Николов, Йордан Върбанов – Дузи, Ники Христозов и др.

Футболистите бяха изключително много затруднени от тежкия заснежен терен и студеното време. Топката трудно се движеше, стигна се и до комични ситуации.

По-опитните играчи на Витоша обаче срещнаха неочаквано силен отпор и дори получи гол в 31-ата минута. Най-добрият в редиците на Спартак Димитър Ялъмов се възползва от разбъркване в пеналта и на празна врата вкара топката в мрежата за 0:1!

7 минути по-късно напрежението на терена доведе до грозни сцени. Николай Николов (Спартак) и Росен Василев (Витоша) се сдърпаха, размениха си удари и обиди и закономерно бяха изгонени от главния съдия Йото Гарабедов.

В намалени състави съперниците нито за миг не намалиха агресията си. Витоша успя да изравни чак в 51-ата минута. Опитният Йордан Върбанов – Дузи, се оказа най-съобразителен след шут на негов съотборник в гредата и довкара отбитатата топка за 1:1.

Всички вечесе настройваха за рулетката на дузпите, когато на терена се появи Сергей Ташков. Играещият президент на Витоша се включи отлично и положенията пред вратата на подгумерци се заредиха едно след друго.

В герой на деня се превърна Денимир Пасхалис, който с два бързи гола след светкавични контри донесе победата на Бистришките тигри и оформи крайното 3:1.

На полуфинала Витоша ще срещне Левски (Чепинци), който пречупи коравия Кремиковци с 4:2 в драма.

 

 

В неделния 20 януари, от 11 ч. домакините Въстаник (Войнеговци) играят със Сокол (Негован), а от 13 ч. Житен и Надежда II (Доброславци).

*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ НА ВАШИЯ ОТБОР ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82

 *АКО ИСКАТЕ И ВАШИТЕ РАДОСТНИ СЪБИТИЯ В ЖИВОТА И НА ТЕРЕНА ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!

Милен ДИМИТРОВ

Снимки: Георги АЛЕКСИЕВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4