Живко Пъшев: Докато дишам, няма да предам Банкя, футбол ще има

Живко Пъшев: Докато дишам, няма да предам Банкя, футбол ще има

На изключително неприятна тенденция станаха свидетели днес любителите на аматьорския футбол. Два мача от програмата на кръга в АОГ – Север завършиха със служебен резултат, както и един на Юг.

Един от фаворитите за първото място в южната дивизия – Витоша (Бистрица) II, не се яви за гостуването си във Владая и загуби служебно с 0:3.

На Север пък футболистите на Въстаник (Войнеговци) не счетоха за нужно да се съберат за трудната си визита във Филиповци и също записаха служебно поражение.

Банкя събра само 8 играчи за…домакинския си мач, срещу средняка Сокол (Негован). Логично срещата на неутралния терен в Требич (където момчетата на треньора Живко Пъшев приемат съперниците си) не завърши. Мачът беше прекратен в 52-ата минута, при резултат 0:5, след като “жълто-сините” останаха (заради контузии) с максимално допустим брой играчи на терена – 6. две минути по-рано беше излязал техен футболист.

Главният съдия Иво Ценов беше принуден да спре мъката…А в протокола ще бъде записан резултат 8:0 в полза на Сокол след предстоящото заседание на Спортно-техническата комисия към ЗС на БФС – София.

До този момент бяха се разписали Росен Йорданов (27, 49), Димитър Мутафов (24), Тодор Йорданов (38) и Кристиан Енчев (43).

Екип на “Витоша нюз” стана свидетел на пародията на мач. Потърсихме за коментар човека-клуб на Банкя Живко Пъшев. Бившият защитник на Славия и НСА не скри огорчението си от ситуацията. Ето какво каза той:

“Да, положението при нас е адски тежко, много ми е трудно. Но няма да се предам. Напишете го това с големи букви. Докато мога, докато съм жив, ако трябва, ще се боря Банкя да има отбор, футболът в Банкя да не умре. Ситуацията е такава, защото нямаме база и собствен стадион. Ако имаме, ще се справим. Ще дойде и публика, и играчи, и всичко ще е ок. Но ние сме феномен. Ние сме единственият клуб в света, който вече над 10 години няма собствен стадион. Играем като сирачета по чуждите игрища…Вярно е, че доскоро ни помагаше една погребална агенция….Вижте, то срамно няма. Хората ни даваха някой лев. Сега и те спряха. Срещаме финансова подкрепа оттук-оттам, ама само донякъде. Това е падение за футбола и спорта като цяло. Съжалявам, че се стигна до тук…

Положението може да се подобри. Всичко зависи от общината. Ако започнат да ни помагат. Ако не получа уверение, че ще направят стадион – краен срок е догодина по същото време – може и да помисля за отказване. Просто ми обръзна да си хабя нервите и здравето, разберете ме и мен. Засега обаче си продължаваме. Може да излизаме с по 7, с по 8 играчи, но сме живи, продължаваме да се борим. Играем. Пък докъде ще ни стигнат силите…Виж, това е Божа работа. Пак ви казвам, няма да се предам.”

Съставът на СОКОЛ (НЕГОВАН): Виктор Вучев, Димитър Мутафов, Иван Ваклин, Симеон Асенов, Мартин Асенов, Кристиан Енчев, Теодор Йорданов, Росен Йорданов, Станислав Йорданов, Божидар Трайков, Илия Георгиев (Васил Михов, Николай Георгиев)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4