Щастливи детски усмивки и много настроение в ЦСОП “Проф. дпн. Георги Ангушев” (СНИМКИ)

Щастливи детски усмивки и много настроение в ЦСОП “Проф. дпн. Георги Ангушев” (СНИМКИ)

Успешно приключи проектът “Адаптиран футбол и интеграция на ученици със специални образователни потребности”. Той беше реализиран от столичния ЦСОП “Проф. дпн. Георги Ангушев”.

Проектът се осъществи с Програмното финансиране от Столична община по Програма за развитие на ФВС и в подкрепа на “София – Европейска столица на спорта 2018 г.”

Ръководител на проекта e директорът Верка Русинова, а в екипа й са още Ивайло Аспарухов, треньор на отбора с лиценз от УЕФА, Радослав Михайлов, учител по физическо възпитание и спорт, както и Камелия Иванова, детско-юношески и клиничен психолог. Тя е и координатор на проекта.

 

„Доволни сме от постигнатите резултати. Проектът беше реализиран съобразно психолого-педагогическите аспекти на адаптирането, емоционалното състояние, общуването и дейностите на децата, обясни Верка Русинова – директор на ЦСОП, пред „Витоша нюз“. – Организацията ни беше на високо ниво. Заложените индикатори се изпълняват по график и съответстват на целите и задачите на проекта. Подобриха се социалните умения и физическото здраве на учениците. Интеграцията им е успешна. Родителите, специалните педагози и треньорите работят съвместно и това се отрази благоприятно върху постиженията на учениците в учебния процес.

Екипирахме отборите, децата провеждаха редовно тренировки, изиграха и няколко футболни срещи на малки врати.  Децата са щастливи, успяхме да им доставим поне малко радост в трудното им ежедневие. Знаете, че нашите възпитаници са със специални образователни потребности, нуждаят се от специални грижи, но с удоволствие спортуват. Учениците ще продължат заниманията си с цел устойчивост на проекта. В краткосрочен план поставените цели са изпълнение. В дългосрочен пък ще споделим постиженията с други ЦСОП. Ще проявим дейностите си и след приключване на проекта.

Искам да използвам възможността чрез вашата уважавана медия да да благодаря лично на кмета на София – г-жа Йорданка Фъндъкова, за оказаното съдействие и проявеното разбиране.“

 

Проведе се и официалното награждаване на участниците в проекта. Десетки щастливи усмивки грееха по детските лица, радостна глъчка и смях огласиха салона на ЦСОП “Проф. дпн. Георги Ангушев”.Капитаните на отбо рите вдигнаха шампионски купи, а всички ученици получиха по една трофейна статуетка от организаторите. Накрая всички се наредиха за снимки за хубав спомен около отрупаната с лакомства и напитки маса.

Тодор МИЛАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4