Емил Костадинов: ЦСКА ме изненада с играта си в дербито, Ел Маестро не искам да го коментирам

Емил Костадинов: ЦСКА ме изненада с играта си в дербито, Ел Маестро не искам да го коментирам

Нов футболен терен беше открит в София. Възпитаниците на 171 ДГ “Свобода” се радват на модерното игрище, което беше изградено с финансовата подкрепа на БФС. Лентата за откриването преряза легендата на българския футбол Емил Костадинов. Бившият национал е отговорник във футболната ни централа за младежкия и юношеските национални отбори. С “Екзекутора на петлите”разговаря главният редактор на “Витоша нюз” Милен ДИМИТРОВ.

-Г-н Костадинов, поредна прекрасна инициатива на БФС. Как се чувствате сред толкова много щастливи деца?
-Прекрасно е чувството, признавам. Щастлив съм. За мен и за моите колеги това е добра инициатива. Децата са наши, те са бъдещето на футбола и на държавата, на нацията като цяло. С подобни инициативи показваме, че футболът и държавата вървят ръка за ръка в името на спорта сред подрастващите.
-Когато се връщате далеч назад във времето, когато и вие сте били дете, имахте ли такива условия за футбол?
-Аз започнах активно да се занимавам с футбол в училището. В детските градини нямаше такива възможности. Сега вече има. Ритахме в училище, в училищния двор, на улицата…Така растяхме. От там сме тръгнали. Но пък нямаше такива хубави терени. Тогава се играеше на асфалт. С ожулени колене съм се връщал колко пъти у дома (смее се). Но все пак това е старта в живота на всеки човек. Нормални неща.
-Сигурно ще се съгласите с мен, че в основата на футбола е махленския футбол, уличният…Все по-малко обаче виждаме деца да играят вън…
-Прав сте. Махленският, училищният футбол бяха много добре развити в миналото. Даваше добри перспективи за развитието на качествата, на уменията. Всички ние, от по-старите поколения, тръгнахме оттам. Спомням си с носталгия колко силни училищни първенства имаше. Сега това май се загуби.
-Искам да засегна и темата “национален отбор”. Стартирахме отлично в новия турнир за Купата на нациите. Каква е вашата лична оценка за представянето в първите ни два мача – победи над Словения (2:1 като гост) и над Норвегия (1:0 като домакин)?
-Най-важното е, че спечелихме тези две победи. Да, имахме някои проблеми, но ги преодоляхме. Все пак две победи са си две победи – хубаво начало, успешен старт. Дано да затвърдим отличните впечатления в предстоящите поредни две отговорни срещи срещу Кипър (13 октомври, домакин) и Норвегия (16 октомври, гост).
-Изненада ли ви добрата игра на “лъвовете” или очаквахте подобно представяне?
-(Смее се). Вижте какво, нашият отбор винаги може да ни изненада. Може да направи много силен мач, а после да ни разочарова, но в крайна сметка победихме на чужд терен, и то Словения, а дни по-късно повалихме и норвежците. Имаме шансове, и то големи шансове, да спечелим групата.
-Предстоят ни два изключително важни мача – срещу Кипър и Норвегия. Вашата прогноза?
-Съперниците са добри отбори. Норвежците ги видяхме какво представляват. Кипър не е за подценяване. Така че ще ни бъде трудно. Дано да продължим с успехите. Оптимист съм аз лично.
-Преди броени дни гледахме дербито ЦСКА – София – Левски (0:1). Хареса ли ви играта, доволен ли сте от показаното на Националния стадион “Васил Левски”?
-Учудих се от играта на ЦСКА най-вече. Левски ме изненадаха приятно, особено през първото полувреме, когато доминираха. Просто не дадоха никакъв шанс на ЦСКА. В крайна сметка ние като зрители видяхме един никак нелош мач. Жалко само, че не паднаха още голове.
-Много се коментира работата на старши треньора на “армейците” Ел Маестро. Какво е мнението ви за сърбина?
-Не ми се иска да коментирам много-много, но просто резултатите не са добри. А това винаги в ЦСКА е проблем.
-Има ли според вас интрига в първенството? Този сезон и ЦСКА – София и Левски заявиха претенции за шампионската титла. Ще успеят ли грандовете да прекъснат хегемонията на Лудогорец?
-Вижте какво, първенството е дълго, има още много мачове, доста точки са в играта, така че…”Червени” и “сини” са на добро ниво. Очаквам на Лудогорец да му бъде много по-трудно в сравнение с предишни сезони.


Фото: Христо ЙОРДАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4