Любо Пенев се отказа от бенефис за юбилея

Легендата на българския футбол Любослав Пенев няма да отпразнува шумно своя 50-годишен юбилей. Бившият селекционер на националния отбор навършва половин век на 31 август. Vitoshanews.com научи, че Любо планира за празника скромно тържество в най-тесен приятелски кръг. Пенев ще покани само най-близките на сърцето си хора.

Негови приближени са му предложили да организира бенефисен мач по подобие на този, който направи Христо Стоичков през май на Националния стадион “Васил Левски”. “Ти си не по-малко обичан от хората. Ще поканиш Четвъртите в света. Ще събереш и големи звезди от чужбина, с които си играл през годините. Ще се получи истински футболен празник”, увещавали го приятелите. Любо обаче категорично отказал да прави дори опит за подобна органицация на шоу-мач. “Отхвърли това предложение. Беше на мнение, че няма нужда от никакъв шум около юбилея. Не можахме да го убедим”, обясни нашият източник. Реакцията на Любо Пенев не е е изненада. Големият футболист никога не е обичал медийното внимание и шумните купони за разлика от голяма част от своите някогашни съотборници от поколението на Четвъртите в света. Освен всичко това той все още дълбоко страда по загубата на непрежалимия си приятел Трифон Иванов и изобщо не му било до празници.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4